Se brukernes maibilder

Dagene blir lysere og lysere og Akams lesere blir flinkere og flinkere

Mai har forlatt oss for denne gang, og vi skal titte litt på hva våre kjære brukere har begått av bilder i vårmåneden fremfor noen.

For mange er det 17. mai som er månedens høydepunkt, så vi begynner med et flaggbilde tatt av tomme86:

Foto: tomme86
Foto: tomme86

Selv om vi ikke ser mer enn litt av hvert flagg, og til sammen kanskje ikke engang ser et helt flagg, er det ingen tvil om hva det dreier seg om. Flagget er, som det er tenkt å være, et lett gjenkjennelig symbol, og det har fotografen klart å få frem i dette bildet, samtidig som han har klart å gi bildet liv. Det lyse hjørnet er prikken over i-en.

Samme person står også for neste bilde, et solnedgangsbilde som underskreker hvor vakre norske sommersolnedganger kan være, ved å ikke ha med mer himmel enn strengt tatt nødvendig og i stedet bygge sitt uttrykk basert på det spesielle lysets effekt på sjøen og omgivelsene.

Foto: tomme86
Foto: tomme86

Eivind84 står for et annet solnedgangsbilde, denne gang litt mer tradisjonelt, men selv om man har sett det før, betyr ikke det nødvendigvis at det er mindre vakkert av den grunn. Akkurat dette bildet valgte vi ut fordi det er både teknisk og visuelt godt utført, og siluetten av fyrtårnet i det fjærne gir blikket noe å falle til ro på. Hadde ikke fyrtårnet vært der, ville ikke bildet ha vært godt. Slik fyrtårnet er plassert, litt til høyre og nedenfor midten, skaper dynamikk og gjør bildet levende. Slike bilder som dette signaliserer i stor grad ro og fred, så man hadde nok sluppet unna med å sentrere fyrtårnet også, men kanskje er det nettopp kontrasten mellom ro og dynamikk som gjør bildet til det det er?

Foto: eivind84
Foto: eivind84

Wiciwato har også vært ved sjøen, men har kommet hjem med et helt anderledes bilde. Et lekkert stykke arbeid som kan bære mange meninger, men kanskje mest av alt stiller like mange spørsmål. Todelingen av bildet, med fotsporene i sanden nederst (et barns fotospor, kanskje?) og tåken lenger oppe i bildet, som nesten fullstendig skjuler horisonten, åpner for et utall tolkninger, alle sammen spennende.

Foto: Wiciwato
Foto: Wiciwato

Tåke og dis er det for øvrig flere som har brukt som virkemiddel, og det er ikke rart. Med tåke kan man fjerne forstyrrende detaljer i det fjærne og på den måten konsentrere bildet omkring hovedmotivet, samt selvsagt skape en helt spesiell stemning. Inc har vist frem et bilde som utnytter denne effekten, men på en omvendt måte som vi falt litt for.

Foto: Inc
Foto: Inc

Det har også Dskjaeve gjort, men slik at man ikke ser noen del av bildet på en detaljert måte. Forgrunnen er i siluett mens bakgrunnen er delvis skjult i disen. Formene både i bakgrunn og forgrunn er imidlertid likevel gjenkjennelige nok til at de forteller en historie, og plasserer den et geografisk sted. Et klassisk bilde, på mange måter!

Foto: Dskjaeve
Foto: Dskjaeve

Tåke og stemning er vel og bra, men kan fort bli litt dystert. Mai er tross alt en lys måned, og en måned preget av oppvåkning og natur, noe som helt klart var gjenspeilet av brukernes motivvalg. Det var mye blomster og planter å finne, og noen av disse likte vi så godt at vi valgte dem ut.

Foto: Evenseth
Foto: Evenseth

Først ut blant disse er Evenseth som bidro med flere fine blomsterbilder, blant dem dette bildet av en bie på nektarjakt.

Foto: Lynx-
Foto: Lynx-

Lynx- står for dette bildet, som vi syntes hadde en fin stemning og god komposisjon. Det samme kan sies om bildet nedenfor, levert av fcuk_IT:

Foto: fcuk_IT
Foto: fcuk_IT

Fra samme person får vi også et av de søteste og mest lekende kjæledyrportrettene vi har sett på lenge:

Foto: fcuk_IT
Foto: fcuk_IT

Dyr har også RasmusKRiis satt sitt blikk - og kamera - på:

Foto: RasmusKRiis
Foto: RasmusKRiis

Men tilbake til planter og natur. Vi er ikke på langt nær ferdig med denslags som motiv riktig ennå.

Foto: fredderen
Foto: fredderen

KSolfjeld er representert nesten hver måned, og har kommet seg med denne måneden også, denne gang med dette visuelle haiku-et av et bilde:

Foto: KSolfjeld
Foto: KSolfjeld

Ratleto har komponert dette lekre blomsterbildet:

Foto: Ratleto
Foto: Ratleto

Egil har fotografert en skogstjerne på en regnfull dag:

Foto: Egil
Foto: Egil

Og vi avslutter blomsterbildene for denne gang med dette bildet av Anfall:

Foto: Anfall
Foto: Anfall

Et nytt navn i disse artiklene er Cinque, som har en spesiell stemning i bildene sine, som binder dem sammen visuelt til en slags serie. Vi presenterer derfor to bilder fra den kanten:

Foto: Cinque
Foto: Cinque


Foto: Cinque
Foto: Cinque
Foto: Toska92
Foto: Toska92

Mange har også brukt folk som motiv denne måneden, og en av disse er Toska92 som har vært på konsert og kommet hjem med dette bildet. Bildet er godt komponert og gjenspeiler action og dynamikk, og gir inntrykk av å være det det er, nemlig et kort øyeblikk av mange.

AnnetteM har på sin side fanget et helt annet øyeblikk, sannsynligvis bestående av stille men dyp undring over hvor teite voksne kan være.

Foto: AnnetteM
Foto: AnnetteM

AnnetteM har også fanget dette øyeblikket:

Foto: AnnetteM
Foto: AnnetteM

DeViSoR har også brukt graffiti i et portrett, men på en helt annen måte enn AnnetteM. I dette bildet fungerer graffitien som miljø for motivet, og setter personen inn i en urban visuell sammenheng.

Foto: DeViSoR
Foto: DeViSoR

Fra samme fotograf kommer dette interessante brudeportrettet:

Foto: DeViSoR
Foto: DeViSoR

Vi avslutter presentasjonen for denne gang meed Bjørn Christiansens bilde, og i likhet med mange andre bilder her er åpent for ganske så mange fortolkninger:

Foto: Bjørn Christiansen
Foto: Bjørn Christiansen

Vil du se resten av maibildene? Sjekk forumtråden her!

Se forrige måneds brukerbilder

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen