Se brukernes junibilder

Se brukernes junibilder

Sommer og sol og nok av lys, men hvordan har brukerne utnyttet det?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi begynner med dette bildet av GCardinal, som har vært på fotballkamp. På sportsevenementer er det fristende å bare fotografere det sentrale som skjer, og fdermed ende opp med de samme bildene som alle andre får. Her har GCardinal derimot evnet å snu seg rundt og se på publikum, og dermed har han fulgt Magnums etter hvert velkjente holdning om at det er det perifere som er interessant - folks reaksjon på hva det nå er som skjer sentralt. Bildet av denne gutten tyder på at både Magnum og GCardinal kan være inne på noe.

Foto: GCardinal
Foto: GCardinal

Nestemann er Francis, som står for de to bildene nedenfor. Han har tydeligvis vært på konsert - et annet arragement hvor alles oppmerksomhet er rettet mot samme punkt. Han har konsentrert seg om det som skjer på scenen, men har gjort en så god jobb at han har kommet ut av det med flere gode bilder, blant annet disse to artisportrettene.

Foto: Francis
Foto: Francis

Det første bildet er mer klassisk enn det andre, men det andre har en interessant kvalitet som man kan kalle "Hva i alle...?". Hva pokker er greia med skoen? ("This is HIS gourd!"???)

Foto: Francis
Foto: Francis

Nuvel, akutt forvirring til side, vi går videre til neste utvalgte bilde, som er av Morten Rødahl. det er langt fra ofte vi tar med HDR-bilder her, rett og slett fordi teknikken ofte overdrives langt inn i det absurde og dermed ender opp nærmest som en postkortparodi, men vi falt likevel litt for dette bildet. Her har fotografen stoppet spakedragningen såvidt på trygg side, og har dermed endt opp med et bilde som både er stilfullt og en tanke humoristisk.

Foto: Morten Rødahl
Foto: Morten Rødahl

Vi går fra fargerikt til fargefritt, og over til Brenis bilder i svart-hvitt. Han har presentert et par interessante - og svært forskjellige - bilder, som har som eneste fellesnevner nettopp at de er i svart-hvitt.

Foto: Breni
Foto: Breni

I første bilde har han tatt mange eksponeringer av seg selv og bygget opp et fullstendig bilde av dem, en teknikk som ble brukt i mørkeromsdagene, men som selvsagt ble mye enklere med digitale bilder.

Foto: Breni
Foto: Breni

Å ta bilder av dyr i svart-hvit er det ikke mange som driver med (med unntak av Nick Brandt, for å nevne den største). hele vitsen er jo at dyrene skal se mest mulig ekte ut, ikke sant? Nei. Klarer man å kvitte seg med tanken om at fotografiet skal gjengi virkeligheten som den er, vil dyktig utførte dyrebilder i svart-hvitt kunne fungere så det smeller, og det har Breni her fått til.

Foto: SnikPellik
Foto: SnikPellik

SnikPellik har også vært på konsert, og kommet tilbake med blant annet dette bildet. På konserter er det svært lett å falle i fella å bare konsentrere seg om personene på scenen, men her har SnikPellik klart å formidle mer av selve totalopplevelsen. Godt gjort når man tanker på at det først og fremst er en happening som dreier seg om LYD.

Foto: RasmusKRiis
Foto: RasmusKRiis

RasmusKRiis har begått portrettet ovenfor, og vi synes det ble et spennende bilde av det. Har brytes alle regler i boken - midtstilt motiv, man ser ikke øynene, og kroppholdningen er noe av det mest avvisende vi har sett på lenge - men til sammen funker det svært godt. Er det den neste Doctor Who vi ser her?

Foto: Ratleto
Foto: Ratleto

Ratleto har holdt seg til det abstrakte i juni, og presenterte flere gode bilder, hvorav vi har valgt ut ett. Atter en gang ser vi fordelene ved å kunne fjerne seg fra tankegangen om virkelighet og heller konsentrere seg om det grafiske på et fundamentalt nivå.

Foto: eivind84
Foto: eivind84

Eivind84 har også nesten beveget seg inn i det abstrakte, men ikke helt. Vi falt litt for dette bildet, som hadde en del grafiske kvaliteter vi likte.

Blomster og planter var det flere som fotograferte - ikke overraskende tatt i betraktning at det er juni vi snakker om her - og en av disse var tatt av primus motor Tomsi42:

Foto: Tomsi42
Foto: Tomsi42

Fin bruk av begrenset dybdeskarphet der, noe vi også så fra et annet velkjent forumnavn:

Foto: Simon Aldra
Foto: Simon Aldra

Blomster står også i fokus for FKnoph, for å si det slik, og han har begått disse to flotte bildene (som vi skulle ønske vi fik se uten den forstyrrende rammen og signaturen):

Foto: FKnoph
Foto: FKnoph
Foto: FKnoph
Foto: FKnoph

GENTorly har også konsentrert seg om blomster, blant annet, og i den forbindelse fant vi dette bildet som vi ville trekke frem:

Foto: GENTorly
Foto: GENTorly

Samme mann har også tatt dette flotte bildet av en edderkopp, som plutselig ikke er fullt så ekkel som vanlig:

Foto: GENTorly
Foto: GENTorly

Det var mange som fotograferte småkryp denne gangen, og ulike fluer var særdeles populære. Det var mange gode bilder av insekter, og vi velger å trekke frem dette bildet som representant for dem. Det er tatt av Evenseth, som også tidligere har hatt bilder i månedsartiklene våre.

Foto: Evenseth
Foto: Evenseth

Det var heller ingen mangel på stemningsfulle landskapsbilder denne måneden, og her kommer et knippe av de aller beste, etter vår mening:

Foto: fredderen
Foto: fredderen
Foto: TorVilde
Foto: TorVilde
Foto: Euklid
Foto: Euklid
Foto: k-h-s
Foto: k-h-s

I juni var det også en flott måneformørkelse, men besynderlig få hadde tatt bilder av den. Til gjengjeld gjorde ett av dem at vi kan avslutte denne artikkeelen med dette flotte og stemingsfulle bildet:

Foto: Kakemann
Foto: Kakemann

Til sist et lite hjertesukk: Også denne gangen var det mange gode bilder som diskvalifiserte seg selv ved å ikke være tilgjengelige for lokal lagring i stor nok størrelse, stort sett fordi de lå på flickr og fotografen ikke har aktivert muligheten for kopiering. Mange bilder var også tatt bort fra flickr eller lot seg ikke hotlinke derfra, slik at de bare ble vist i forumtråden som hvite firkanter. Det er synd at mange gode bilder ikke kan tas med i en artikkel som denne av rent tekniske årsaker, så vi vil derfor oppfordre brukerne til å laste bildene opp på forumet, eventuelt bruke vår egen bildekritikktjeneste på digit.no. Denne har nylig blitt kraftig oppdatert og koblet sammen med Diskusjon, slik at du kan logge inn der med din eksisterende forumkonto.

Vil du se resten av junibildene? Sjekk forumtråden her!

Se forrige måneds brukerbilder

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen