Se brukernes beste novemberbilder
(Bilde: Keyzer28)

Se brukernes beste novemberbilder

Disse bildene valgte vi ut fra november 2012.

Disse bildene er hentet fra denne forumtråden, hvor du vil finne flere brukerbilder fra novermber 2012. Bilder fra januar 2013 kan du legge inn her dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte.

Les alle artiklene om leserbilder her!

Dersom du har flere bilder du ønsker tilbakemelding på, kan du benytte deg av vår bildekritikk.

Vi åpner ballet med dette bildet fra Keyzer28:

Keyzer28.
Keyzer28.Foto: Keyzer28

Det som gjør dette bildet er den dramatiske himmelen og den rent grafiske komposisjonen, synes vi. Her er ikke noen spesiell dybde verken tematisk eller visuelt, men den grafiske balansen sitter bra, og bildet forteller en fin liten historie, eller flere, selv om de ikke er veldig komplekse eller dype.

Fotofashion.
Fotofashion.Foto: Fotofashion

Dette bildet er helt forskjellig fra de bildene vi vanligvis ser fra Fotofashion, noe som gjør at vi liker det enda bedre. Ikke at det er noe i veien med hans øvrige bilder - de er som vi har sett mange ganger gode de - men en fotograf som evner å endre stil fra tid til annen skal man verdsette litt ekstra, synes vi.

I akkurat dette bildet er det ikke vanskelig å se at motivet er en naken og ganske smekker kvinnekropp, men lyssetting, toning og den lille uskarpheten (som er så utypisk Fotofashion) gjør at bildet heller dreier seg om kroppens landskap og estetikk heller enn selve "objektet" kropp. Her er det former og kurver som utforskes - ikke en kropp som sådan - og myk fokus men ganske hard kontrast skaper en interessant dynamikk som gjør bildet klassisk men samtidig til noe nytt. Veldig, veldig bra!

Ratleto.
Ratleto.Foto: Ratleto

Dette bildet lurer vi fælt på. Ikke om det skal tas med her, men hva som foregår. Det stiller mange spørsmål men besvarer heller få, og det er nettopp det som gjør at interessen vår for bildet holdes oppe. Komposisjonsmessig synes vi at motivet kan synes litt i overkant sentrert i bildet, med for mye svart rundt, men det er også med på å skape bildets spesielle stemning. Det er dermed ikke sikkert det ville blitt bedre av en beskjæring, og det er uansett såklart fotografens valg.

azathosk.
azathosk.Foto: azathosk

Stemning er også viktig i azathosks bilde. Bildet er fra en fotballkamp hvor det ble en del bråk og dermed politi, og bildet inngår i en serie om det. Når vi likevel plukket ut dette bildet til å stå alene og representere serien så er det nettopp på grunn av stemningen. Den er nydelig tegnet og tåke og svart-hvitt er begge utnyttet for å gi et spesielt inntrykk.

Samtidig er bildets innhold ganske interessant. Ofte vil ikke bilder av folk bakfra fungere særlig bra, men av og til kan det faktisk tilføre bilder en ekstra høyde. Som her. Her identifiseres både politi og supportere - begge "sider" om man vil, i dette tilfellet - ved hva de har på seg og hav som står skrevet på det. Begge parter er anynymisert som personer og representerer en gruppe, heller enn seg selv som individer.

TGB.
TGB.Foto: TGB

Det er sjelden vi ser gode barneportretter i denne spalten, men en sjelden gang skjer det, og da liker vi å trekke dem frem, nettopp for å oppmuntre til flere gode bilder. Som dette bildet fra TGB. I all sin enkelhet er barnet her fanget i et øyeblikk hvor han fremstilles nesten som en voksen, og poserer på en måte som kan ligne motebilder fra en voksen og for barn (og de fleste av oss voksne også) fremmed og uforståelig verden. Kontrasten blir dermed ekstra tydelig, og bildet sitter som et skudd.

Shirmah.
Shirmah.Foto: Shirmah

Det vi sa om barnebilder ovenfor gjelder også bilder av folks kjæledyr, og 99% av bildene vi ser av dem er ikke bra, for å si det forsiktig. I denne gjennomgangen falt vi imidlertid for Shirmahs bilder av katter hos Dyrebeskyttelsen. Her har fotografen tydeligvis hatt en mer dokumentarisk tilnærming enn de fleste som fotograferer katter har, og resultatet er interessante bilder som sier noe om kattenes verden, natur og levesett i motsetning til mer vanlige "se så søt pusen min er!".

Shirmah2.
Shirmah2.Foto: Shirmah

I begge tilfellene vi trekker frem her er komposisjonen ypperlig, og vi sliter med å finne noe å utsette på bildene. Vi trekker naturlig nok frem de beste her, men om fotografen klarer å holde dette nivået vil vi på det sterkeste oppfordre til å gjøre et prosjekt av det (om det ikke allerede er det) og ta det til lokalavisen. Det bør være noen kroner i dette for fotografen, om vi ikke er helt på jordet.

På neste side finner du flere bilder!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen