Se brukernes beste maibilder
(Bilde: Ikke til videre bruk.)

Se brukernes beste maibilder

Hvilke bilder har vi valgt ut fra maigjennomgangen?

Mai er en av årets beste måneder. Ikke bare har man dagslys nok til å få tatt noen bilder, man har også fridagene som skal til for å få tid, og alle arrangementene å ta bilder av. Alt på ett brett med andre ord, så hvordan utnyttet brukerne våre årets anledning?

Foto: iStereo.
Foto: iStereo.

iStereo har tatt det kuleste barne-/ungdomsportrettet vi har sett på en stund. Det er relativt vanlig blant barn og ungdom å slite med selvtilliten, men det ser ikke ut til å plage denne karen. Et frekkere og mer selvsikkert glis skal man lete lenge etter, og ispedd en liten dose fansdenivoldskhet blir summen et riktig så bra portrett som skiller seg ut på peishyllen på alle vis.

Foto: iStereo.
Foto: iStereo.
Foto: iStereo.
Foto: iStereo.

Samme mann har også tatt noen andre bilder vi ikke kommer utenom i denne artikkelen, nemlig disse to bildene av 17.mai-toget i ett eller annet norsk tettsted. Disse bildene er gode eksempler på at en serie - selv en liten en - kan være bedre enn et enkeltbilde. Vi har alle vært i et slikt tog som dette, og bare ved å se på bildene føler vi omtrent at vi er der igjen. En vakker vårdag preget av sludd og regn, dyktig foreviggjort i kamera av iStereo.

Foto: cFc.
Foto: cFc.

cFc har tatt et vakkert hesteportrett, men en fin stemning. På oppfordring ble også andre versjoner av dette bildet presentert, men her på bruket syntes vi originalen var best. En lysere hest med mere detaljer ble mindre stemningsfull og på en måte "ufarligjort", dvs at spenningen i bildet forsvant.

Foto: KennethSolfjeld.
Foto: KennethSolfjeld.

Kenneth Solfjeld stiller med dette bildet som vi ærlig talt hadde sansen for uten helt å vite hvorfor. Det er noe regelrett lekkert ved tonene og teksturen i dette bildet, samtidig som tørkede torskehoder faktisk er temmelig makabre greier. De tunge skyene og den mørke sjøen i bakgrunnen spiller opp mot de vakkert opplyste torskehodene i forgrunnen, og forteller enkelt og greit en historie om hvor de kommer fra, og hva man gjennomgår for å fange dem. Ned-destilert og oppsummert er den, men den er likefullt til stede, nesten som et haiku.

Foto: Gerri28.
Foto: Gerri28.

Gerri28 bidrar med dette bildet av en maur. Gode makrobilder av levende insekter er alt annet enn lett å få til, og under så krevende forhold er det ekstra vanskelig å tenke på komposisjonen, noe vi synes at Gerri28 har klart her. Potensielt forstyrrende elementer (som f.eks den andre mauren) er lagt i bakgrunnen og er dermed konvertert fra problem til fordel i form av kontekst. Det negative rommet foran mauren sitter som det skal, og gir den rom til å fungere visuelt.

Foto: Solaar.
Foto: Solaar.

Solaar er en gammel kjenning i disse artiklene, og bidrar denne gangen med et interessant puseportrett som på alle måter er noe utenom det vanlige. Mest av alt minner det om portretter av en eller annen våpenbærende hillbilly fra USA - godt hjulpet av flagget i bakgrunnen - og visuelt har det absolutt noe å fare med. Dessverre er det etter vår mening dratt litt VEL hardt i enkelte spaker i dette bildet, og fargemetningen er dermed i overkant drøy. Sannsynligvis er det en eller annen form for tone-mapping somk har forårsaket dette, noe også stjernene i flagget tyder på.

Foto: GCardinal.
Foto: GCardinal.

Også GCardinal har vært litt ivrig i etterbehandlingen med sitt bidrag, synes vi. Bildet er et utmerket portrett, og har nok å fare med i seg selv, uten at en "gammel" ramme hadde vært nødvendig å legge på. Uansett, skygger og lys fungerer fint, og modellene kommuniserer med hverandre og seeren på en fin måte. Rammen blir imdildertid et lite visuelt problem, siden det er så tydelig at modellene og rammen er fra vidt forskjellige tidsepoker. Likevel er bildet i seg selv sterkt nok til at dette ikke er i nærheten av å ødelegge det.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen