Se brukernes beste januarbilder

Se brukernes beste januarbilder

Hvilke bilder har vi valgt ut til første månedsgjennomgang fra 2012?

Januar har, som vintermåneder flest, også vært brukt til å fotografere andre motiver enn mennesker. Her er vårt utvalg.

Foto: GCardinal
Foto: GCardinal

I overgangen mellom film og digitalt kan det virke som om svarthvittfotoets popularitet har gått litt nedover, men det later til å ha fått sin renessanse i senere år. Likevel er det sjelden vi ser så gode svarthvittbilder som det GCardinal her bidrar med. Hva grunnen til det er kan være så mangt, men at GCardinal behersker teknikken med å lage digitale bilder av denne typen er det liten tvil om. Hovedmotivet - et skjell - er ikke nødvendigvis spesielt interessant i seg selv, verken når det gjelder komposisjon eller budskap, men her er det myk stemning og fin tonalitet som gjør bildet.

Foto: pok
Foto: pok

Pok bidrar med dette bildet av et tog som fyker forbi. Vanligvis ville vi her savnet et punkt å hvile øyet på, men når hele poenget med bildet er nettopp hastigheten på noe som beveger seg gjennom bildet, vil rastløsheten i øyet som følge av at det ikke har noe naturlig stoppested bare understreke og forsterke poenget. Forsvinningspunktet i horisonten gjør tjeneste som et slags fokuspunkt i bildet, og gjør det lettere å akseptere bildets mangel på vesentlige detaljer ellers.

Foto: awesnes
Foto: awesnes

Vi likte også Awesnes' bilde denne gangen, av en båt på land. Det er noe med en gjenstand som er så tydelig ute av sitt element som denne. Du ser tydelig den majestetiske fremtoningen, samtidig som det er noe patetisk den den også, i at den tydelig er gammel og slitt. En fallen havets konge, kanskje? Awesnes viste oss også en annen versjon av samme bilde, med mindre dramatiske skygger og mer tegning i det aller meste, men den versjonen syntes vi ikke var like god som denne. De klarere detaljene tok bort noe av den mystiske følelsen, og gjorde bildet ufarlig, på en måte. I det bildet vi viser her synes vi at det aller meste fungerer bedre, og skulle vi pirket på neo ville vi kanskje vurdert å kappe bort litt i bunnen av bildet, for å ytterligere forsterke det ruvende inntrykket.

Foto: AdneD
Foto: AdneD

AdneD står for et nøye komponert bilde, ikke uten en viss dose humor. Komposisjonen er spot on, og som en kommentar på norsk landbrukspolitikk er bildet helt uovertruffent, enten det nå er tiltenkt eller ikke fra fotografens side.

Foto: larsenio
Foto: larsenio

En god kommentar kan man også kalle larsenios bilde, som mest av alt gir oss et ganske trykkende inntrykk, som om det er tatt umiddelbart etter en ulykke. Bildet har en ganske klar stemning av at noe vesentlig mangler fra stedet bildet beskriver, og noe er ikke helt som det skal være. Med stedet og situasjonen, selvsagt - ikke bildet. Bildet sitter som et skudd, det.

Foto: kjikvadrat
Foto: kjikvadrat

Kjikvadrats bilde er lystigere og langt mindre trykkende, selv om høye fjellvegger godt kan ha den effekten - spesielt i vinterhalvåret. Akkurat som AdneDs bilde beskriver dette typisk norsk terreng, men på en helt annen måte. Dette er et vakkert utsnitt av norsk natur som helt sikkert hadde gjort seg på et postkort eller i en bok om Norge på tysk eller japansk, for eksempel.

Foto: superrune
Foto: superrune

Januar har vært nordlysmåneden i år, og mange brukere hadde tatt lekre nordlysbilder. Vi plukket ut to av de beste. Bildet fra superrrune fungerer bedre enn de fleste andre, fordi han har vært smart nok til å plassere et menneske i bildet, og dermed gitt bildet en tolkningsdybde som merkes med én gang, selv om man kanskje ikke er den bevisst. Dette bildet får oss til å undres på hva de aller tidligste menneskene som slo seg ned her omkring tenkte om dette vakre fenomenet. Var det gudene som hadde seg, eller solen som sloss med månen, eller noe annet? Vakkert er det i alle fall, og det er superrunes bilde også. Det eneste vi har å pirke på, er at vi savner litt mer rom under menneskeskikkelsen i bildet. Alt annet er akkurat som det skal være.

Foto: Killswitch
Foto: Killswitch

Killswitch har ikke satt nordlyset i en menneskelig kontekst, men til gjengjeld har han begått ett av de lekreste nordlysbildene vi noensinne har sett. Her er det selve fenomenet, og landskapet det skjer over, som er i fokus - ikke mennesket og dets reaksjon på lysshowet. Selv om begge disse bildene er av nordlyset, har de vidt forskjellige budskap og innhold.

Dette var alt for denne gang! Vil du se alle bildene fra januar kan du gjøre det i denne forumtråden og dersom du har flere bilder du ønsker tilbakemelding på, kan du benytte deg av vår bildekritikk.

Bilder fra februar kan du legge inn her dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte neste gang.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen