Se brukernes beste augustbilder
(Bilde: Keyzer28, ikke for gjenbruk)

Se brukernes beste augustbilder

Disse bildene valgte vi ut fra august.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Av og til er å være vakkert alt som skal til for et bilde. To av gerri28s bilder som vi viser her skal vi ikke forsøke å finne noen dypere mening i, men å konstatere at de er vakre er ikke vanskelig.

Foto: gerri28, ikke for gjenbruk

Til felles har de det at de er av motiver som er vakre i utgangspunktet, så for å gjøre bildene til interessante fotografier må fotografen tilføre dem noe eget, i stedet for bare enkelt og greit avbilde blomstene. Det klarer gerri28 her fin-fint ved å bruke nøye kontrollert dybdeskarphet, komposisjon og eksponering. I det nederste bildet er kanskje blomsten en tanke for nært sentrum av bildet for vår smak, men det kan utmerket godt ha vært gjort med vilje for å skape en viss spenning i bildet som oppstår når motivet hviler midt mellom to komposisjonsmessig "naturlige" posisjoner.

Foto: gerri28, ikke for gjenbruk

GCardinal viser oss også et nydelig landskapsbilde som er nesten nasjonalromantisk i stilen. Det er så idyllisk at det nesten gjør vondt, og er ett av de beste landskapsbildene vi har hatt i denne spalten på lenge. Bildet kunne kanskje vært litt strammere beskåret i topp og bunn for å forsterke diagonalen som dannes av vannkanten, men det ville muligens gått ut over de andre elementene som gjør at bildet funker. Fuglene kunne da kommet visuelt for tett mot nedre kant, og trærne til høyre hadde mistet luften over seg, og begge disse tingene kunne "drept" bildet.

Foto: GCardinal, ikke for gjenbruk

Mens vi nå er i det nasjonalromantiske hjørnet må vi også vise frem dette landskapsbildet av Kenneth Solfjeld. Hvem visste at nydelige landskapsfotografier gikk i stim? Noen vi har vist dette bildet til mener båten er en tanke for nært midten av bildet, både vertikalt og horisontalt, men andre ikke. Selv er vi usikre, men stemningen er uansett utrolig vakker. Alle som har sittet en sommernatt i fjæra og bare kjent på verden bør kjenne seg igjen i dette bildet.

Foto: Kenneth Solfjeld, ikke for gjenbruk

HelenaN har vært på rett sted til rett tid, og sjelden eller aldri har vi sett et så kort og destruktivt øyeblikk som dette gjengitt så vakkert som dette. Dette bildet viser at man kan ta et nydelig bilde av hva som helst, bare man gjør det på rette måten, og det har HelenaN her gjort. Det er vanskelig å si noe annet om dette bildet enn at det er et bilde med virkelig klasse over, og hadde det vært ett av undertegnedes, hadde jeg vært stolt av det.

Foto: HelenaN, ikke for gjenbruk

Siste bilde for denne gang er det H_Treider som står for. Han viste frem to versjoner av samme bilde: det du ser nedenfor og ett litt annet, med den hovedforskjellen at det er folk i det. Begge to var så absolutt gode bilder, men etter litt tekning valgte vi det folketomme bildet, fordi mangelen på mennesker og andre forstyrrende elementer i bildet understreker stedets egenart. Rett nok kan man argumentere med at det her mangler et blikkfang som en menneskelig skikkelse kunne gitt, men selv om det ville løftet ett aspekt av bildet synes vi det samtidig tok så mye fra bildet at vi foretrakk dette bildet.

Foto: H_Treider, ikke for gjenbruk

Dette var alt for denne gang! Vil du se alle bildene fra august kan du gjøre det i denne forumtråden og dersom du har flere bilder du ønsker tilbakemelding på, kan du benytte deg av vår bildekritikk.

Les alle artiklene om leserbilder her!

Bilder fra oktober kan du legge inn her dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen