Se brukernes beste augustbilder
(Bilde: Keyzer28, ikke for gjenbruk)

Se brukernes beste augustbilder

Disse bildene valgte vi ut fra august.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Disse bildene er hentet fra denne forumtråden, hvor du vil finne flere brukerbilder fra august. Bilder fra oktober kan du legge inn her dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte.

Les alle artiklene om leserbilder her!

Dersom du har flere bilder du ønsker tilbakemelding på, kan du benytte deg av vår bildekritikk.

Vi åpner ballet med et bilde fra Kenneth Solfjeld. Han har gang på gang vist at selvportrett er noe han behersker, og atter en gang har han tatt for seg den modellen som vi alle har lett tilgjengelig og som aldri krever noe honorar. Dette portrettet er godt komponert, og med et blikk som griper leserens blikk og holder på oppmerksomheten, er dette et vinnerbilde i sjangeren. Skinnjakkens litt røffe tekstur, det ubarberte ansiktet og den fremoverlente posituren med blikket litt skjevt ut av øyekroken er bare glasur på en allerede god kake av et bilde. Skulle vi pirket på noe måtte det vært at bildet er kuttet LITT tett i toppen, men uansett er dette helt klart et bilde som sitter.

Foto: Kenneth Solfjeld, ikke for gjenbruk

Vår frilanser H_Treider kan ikke bare skrive, han kan ta bilder også. Av og til tar han bryllupsbilder, noe han gjør godt. Ser man på feler av dem ser man en stil som er helt egen hans, i at han evner å fange gode øyeblikk på en komposisjonsmessig og teknisk god måte. Denslags er ikke lett når situasjonen hele tiden er i forandring, og selv om vi synes spakene kanskje er dratt litt i overkant hardt i enkelte tilfeller, så er det temmelig tydelig bryllupsfoto er et område unge mr Treider kan, noe bildet vi har valgt ut også illustrerer.

Foto: H_Treider, ikke for gjenbruk

Fra ventle har vi valgt ut et herlig actionbilde som vi falt litt for. Dette viser verdien av å vite hva man gjør når man skal ta bilder i denne sjangeren, for her sitter alt som det skal, fra alle syklistenes posisjoner til ansiktsuttrykket på fyren helt til venstre. Spruten rundt ham er også det som gjør at bildet funker, til tross for den korte lukkertiden som er brukt.

Foto: ventle, ikke for gjenbruk

GCardinal stiller med et interessant lite gløtt fra bylivet. En eller annen har lagt seg ned på en benk for å nyte skogens ro, og her er det et utall tolkningsmuligheter. Samspillet mellom elementer som personen, ryggsekken han har under hodet, gressbakken bak ham, lampen til høyre og bygningsvinduene til venstre gir mange mulig koblinger, både innholdsmessig og visuelt. Ikke minst gjelder dette også alt løvet over mannen. faktisk er hele øverste halvdel av bildet dominert av trær og blader, men det er likevel ingen tvil om at det er personen som er hovedmotivet, noe som får seeren til å lure på hvem han er, og hvorfor han ligger som han gjør.

Foto: GCardinal, ikke for gjenbruk

Inkognym var tydeligvis innom OL i London tidligere i år, og viser oss dette bildet fra en sandvolleyballturnering. Bildet formelig gløder, og viser tydelig at gode sportsbilder ikke trenger å skytes med teleobjektiv. Her har fotografen omfavnet Magnum-filosofien om at det ikke er de sentrale begivenhetene som er interessant, men det som foregår i periferien. Selve sandvolleyballbanen og -spillerne er knøttsmå i midten av bildet (godt komponert litt lavere enn sentrum) mens publikum og omgivelsene som plasserer bildet så lett og elegant i London er viet langt mere plass. Her etableres happeningen i en sammenheng og et miljø, og bildet blir dermed langt bedre og mer interessant enn et telefoto av selve kampen hadde vært. Et slikt bilde kunne vært tatt nær sagt hvor som helst, når som helst, og ville sannsynligvis heller ikke hatt den nydelige sommekveld-stemningen som inkognyms bilde har.

Foto: inkognym, ikke for gjenbruk

Hva stemning angår så fikk vi en akutt WOW-følelse av Keyzer28s bilde. Teknisk er det langt fra perfekt, men det bare understreker den litt følelsesmessige "råheten" dette bildet har ved seg. Skumringen, folketomheten og det begrensede toneomfanget gir en helt spesiell tone ved det hele, og skikkelsen balanseres visuelt av det mørke området av trærne til høyre. Hvem går fullt påkledt ut i sjøen på den måten, og hvorfor? Hvem er han, og hvor skal han, foruten "ut"?

Folk, biler, båter og så videre som beveger seg fra venstre til høyre oppfattes av vårt vestlige formspråk som noe som er på vei "ut", mens andre veien signaliserer "hjem". Bare sjekk neste gang du ser en film hvor noe slikt skjer, f.eks klassikeren Das Boot.

Foto: Keyzer28, ikke for gjenbruk

Lundefugler er sjarmerende små skapninger, men kan være frustrerende vanskelige modeller. Vanligvis ender man opp med enten ubrukelige bilder, eller bilder man har sett et utall ganger før. Dette bildet - sannsynligvis fra Lundeura på Runde, om vi ikke tar helt feil - kan ved første øyekast synes å være i sistnevnte kategori, men er det egentlig ikke. Se for eksempel på den fine diagonalen fuglene danner over bildet, sammen med det faktum at ingen av dem skjuler ansiktet. Dette er et bilde som er et godt fotografi, og ikke bare fungerer som en artsregistrering for et leksikon, som 99% av de "vellykkede" bildene av Lundefugl må sies å være. Den lille lyse flekken helt til venstre i bildet er visuelt litt distraherende, synes vi, og burde nok vært dempet noe, men det er også det eneste vi egentlig finner å pirke på.

Foto: awesnes, ikke for gjenbruk

Les også: GUIDE: Med fjær i siktet

Bilder av kjæledyr er ofte middelmådige greier, men josteinsen viser oss et glimrende portrett av pusen sin. Vi kaller det portrett og ikke situasjonsbilde, fordi det etter vår mening forteller for om kattens personlighet i stedet for å bare vise hvordan den ser ut. Nå er kanskje den personligheten veldig forskjellig fra andre katter - i alle fall for oss uinvidde - men det er underordnet. Dette bildet viser en kattepus som er nysgjerrig på menneskeverdenen og som kanskje ikke alltid kjenner sin plass som katt. Ikke unromalt, skulle vi tro, men vanskelig å formidle på bilder. Det som gjør at det funker her er bordkanten som visuelt skiller menneskeverdene fra kattens verden. Samtidig danner kattens blikk et visuell bro mellom de to og binder bildets ulike bestanddeler sammen.

Foto: josteinsen, ikke for gjenbruk

På neste side har vi flere bilder å vise frem!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen