Se brukernes beste augustbilder

Se brukernes beste augustbilder

Hva har Akam-brukerne valgt å fokusere på?

Selv om sommeren kanskje har lignet mest på høst i år, så sier kalenderen at det nå går mot høst. Derfor beynner månedens gjennomgang av bilder med det mest sommerlige vi plukket ut denne gangen, nemlig dette bildet, begått av k-h-s:

Foto: k-h-s
Foto: k-h-s

Bildet fungerer utmerket som en illustrasjon på overgangen mellom sommer og høst. Blomstene sier sommer, mens kornet og lyset sier høst, samtidig som stemningen i bildet gir følelsen av en rolig og fin kveldsatmosfære. Her er det bare å lene seg tilbake i gresset og nyte de siste solstrålene for dagen og årstiden!

Og hvem vet, kanskje man bare litt senere på kvelden kan få med seg dette flotte skuet?

Foto: Inc
Foto: Inc

Det er alltid mange landskapsbilder i månedstrådene, noe som naturlig nok hever lista for nettopp slike bilder, men de er likevel sjelden så dramatisk som dette. Brenner det der borte i horisonten? Det er noe malerisk over dette bildet, nesten som om Gude skulle ha brukt kamera i stedet for maling og lerret da han samarbeidet med Tidemand.

Høsten er helt tydelig tid for dramatisk lys over dramatisk landskap, men husk på at slik du ser inntrykket ikke trenger å være slik du formidler det! Et landskap i svart-hvitt kan fungere bedre enn samme landskap i farger, noe dette bildet av Egil godt kan stå som eksempel på:

Foto: Egil
Foto: Egil

Vi har plukket opp flere landskapsbilder denne gangen, og blant andre falt vi litt for dette bildet:

Foto: FredrikV
Foto: FredrikV

Uten den lille skikkelsen til venstre ville bildet ikke være visuelt verdt en brøkdel av det det er med skikkelsen, og det er personen som gjør hele bildet. Assosiasjoner flyr i mange retninger, og bildet stiller flere spørsmål enn det besvarer, noe som gjør interessen og nysgjerrigheten vedvarende og ikke raskt oppbrukt. Bra!

Som eksilbergenser må imidlertid undertegnede også ta med de to neste bildene, men det er ikke bare av ren bypatriotisme heller, for de er begge stemningsfulle og gode bilder:

Foto: Fredderen
Foto: Fredderen
Foto: Fredderen
Foto: Fredderen

Vi avslutter rekken av landskapsbilder med dette bildet, som undertegnede falt fullstendig for og som jeg anser som månedens beste bilde:

Foto: Oracle
Foto: Oracle

Dette bildet har i all sin enkelhet like mange fasetter som en slepen diamant. Det er på samme tid absurd, vakkert, lekende, fargerikt, enkelt, komplisert, spørrende, estetisk, rolig, desperat, dramatisk og ikke minst stemingsfullt, bare for å nevne de første momentene som datt ned i hodet. Dette er et bilde som undertegnede ville være stolt av å ha tatt, om det hadde vært mitt, og som viser hva man kan få til med litt tankevirksomhet og nøye komposisjon (ikke fortell meg at dette ikke er nøye komponert!). Bravo, gratulerer, og så videre!

Flere augustbilder? Neste side!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen