Se brukernes aprilbilder

Nettene blir korte og lyset titter frem, og våre lesere fotograferer som aldri før.

Det er DEN tiden i måneden igjen, og vi har som vanlig sett gjennom hva slags bilder våre kjære brukere har begått i måneden som gikk. Her presenterer vi et lite knippe, men vil du se hele forumtråden, finner du den her.

Først ut i dag er GCardinal, en kjent bruker for de fleste, og som ofte sender redaksjonen gode tips til saker, noe vi selvsagt setter stor pris på. Bildet vi har plukket ut er posert, noe som ofte kan være vanskelig å få til å se naturlig ut. Det problemet har ikke GCardinal, og dette gangsterbildet har den truende stemningen av at noe ikke helt bra skal skje, som er nødvendig for at et slikt bilde skal funke. I forumet ble også et litt annet bilde presentert, fordi noen mente det var litt lite luft over hodet på dama i bildet. Det synes vi ikke er nødvendig, siden det for oss er mannen med pistol som er hovedmotivet, og dama bak mest av alt fungerer som kontrast og skaper spenning i bildet, både visuelt og budskapsmessig. Dette bildet fungerer utmeerket som det er, takket være god komposisjon og lyssetting. Bravo!

Foto: GCardinal
Foto: GCardinal

Et bilde av stikk motsatt type, og som dermed IKKE er posert, er dette gatebildet av en Ole Brum som ser ut til å ha byttet ut honningen med noe sterkere. Humor i gatebilder har lang tradisjon, og kan ofte være viktig for å gjøre slike bilder interessante, og det synes vi KSolfjeld har fått godt til i dette bildet. Man ser lett at det ikke er det det ser ut som, samtidig som bildets mer humoristiske tolkning ikke akkurat er skjult.

Foto: KSolfjeld
Foto: KSolfjeld

Samme mann står også bak panoramalandskapet nedenfor, og beviser med det at han behersker mer enn bare én sjanger innen foto. Klikk for større bilde.

Foto: KSolfjeld
Foto: KSolfjeld

Det er tydelig at lyset og løvet nå titter frem, for det var mange naturbilder denne måneden, og en bruker vi ikke har trukket frem før er cen, som har tatt dette stemningsbildet fra skogen:

Foto: cen
Foto: cen

Brukeren som bare kaller seg ;P har også konsentrert seg om stemning og landskap, men har ventet til solnedgangen. Stemningen er riktig så vakker, men vi ville vurdert å klippe bildets venstre kant, ikke så langt fra der vannet ender. Da ville treet i midten ikke lenger være midtstilt, noe som ville gitt bildet et mer dynamisk preg, og i samme slengen ville man fått bort treet på venstresiden. Det forstyrrer ikke så mye, men det er fullt av detaljer og trekker øyet til seg og skaper dermed litt ubalanse i bildet. Men, enig med oss eller ikke, stemningen er vakker og får det til å rykke i redaksjonens sommerferiemuskel.

Foto: ;P
Foto: ;P

Vi holder oss innen landskap, men skifter uttrykk ganske så markant og går over til dette bildet fra Kakemann:

Foto: Kakemann
Foto: Kakemann

Atter en gang er det stemningen som sitter i høysetet. Den litt ensomme og kalde, våte tåkestemningen som vi alle har opplevd på ett eller annet tidspunkt. I dette bildet kan man nærmest høre at alle lyder er dempet av tåken, akkurat som detaljene i det fjerne skjules og forsvinner. Tåke kan skape en fantastisk følelse i et fotografi, og i et bilde som dette, der ikke mjye skjer, er det nettopp denne som formidles best.

Foto: Egil
Foto: Egil

Vi holder oss til landskap og stemning, men forlater tåken og kommer tilbake til solen, denne gang på høyfjellet. Egils bilde er både vakkert og truende på samme tid, akkurat som vinterfjellet kan være. At bildet er tatt i høydeformat understreker spillet mellom himmel og jord, og henleder oppmerksomheten på avstanden mellom dem: Stor nå, men når som helst kan det bli umulig å se forskjell på himmel og jord.

Foto: awesnes
Foto: awesnes

Siste landskap er det awesnes som står for, og med en helt annen innfallsvinkel enn de øvrige. Her er det det abstrakte man konsentrerer seg om, og samspillet mellom farger, form, og lys. Det er enkelt å se hva motivet som er fotografer er for noe, men det er ikke det dette bildet handler om.

April er vårmåneden, og de første blomstene stikker frem. Det er motivet egilrs har valgt seg, og han gjør det på en forsiktig og vakker - nesten gammeldags - måte:

Foto: egilrs
Foto: egilrs

Bildet er nydelig, og selv om vi har sett motivet før, så blir ikke bildet mindre vakkert av det. Det er synd at signaturen i bildet forstyrrer såpass mye som den gjør - blikket tiltrekkes av detaljer, og blomstens sentrum ender opp med å konkurrere med signaturen om oppmerksomheten - men slik er det nå engang dessverre å publisere bilder på nett.

Foto: Natrich
Foto: Natrich

Natrich har også tatt nærbilder av blomster, men han har valgt å gå enda tettere innpå. Uttrykket er kanskje mindre tradisjonelt som en følge av det, men bildet er ikke desto mindre vakkert av den grunn. Et pluss i margen får han også for plasseringen av signaturen slik at den ikke forstyrrer bildet så alt for mye.

Siste bilde ut denne gang er dette bildet fra Cruelphotographys kamera. Portrett, motebilde, eller begge deler? Vi vet ikke, men uansett er det et interessant bilde. Håret rundt halsen og det lukkede øyet står i fare for å bli litt mye, men bildets nesten sterile uttrykk gjør etter vår mening at bildet detter ned på riktig side og blir spennende heller enn overdrevent "gimmicket".

Foto: Cruelphotography
Foto: Cruelphotography

Vil du se resten av aprilbildene? Sjekk forumtråden her!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen