Se atombomben gå av
Teknofil
(Bilde: Atom Central/Youtube)

Se atombomben gå av

En av verdens mest ødeleggende type eksplosjoner – fanget i HD.

Det er nok mange som kan føle en viss fascinasjon for store våpen og eksplosjoner, noe populariteten til mange action- og krigsbaserte filmer og spill muligens er et bevis på. Her er imidlertid kongen av både alle eksplosjoner og våpen – dette er en atombombe.

Apokalyptisk scene

Det korte klippet på omtrent 1 minutt er lagt ut av en nettside ved navn Atom Central, og viser en atomprøvesprening fra 1953, bedre kjent som Upshot-Knothole Grable-operasjonen

I filmen ser vi hvordan eksplosjonen sprer seg med ødeleggende kraft utover et enormt område i Nevada, USA, og ødelegger både biler, busser og stridsvogner på sin vei. Men det aller mest skremmende er hvordan bakken nærmest løftes opp av eksplosjonen og danner en mildt sagt apokalyptisk scene.

For å se selv er det bare å klikke under:

Utrolig skarp og klar video

Til tross for at videoen er over 60 år gammel – for ikke å tenke på sjokkbølgene og støyen en atomeksplosjon lager – er kvaliteten overraskende høy. Det har med å gjøre at man har restaturert det gamle klippet slik at man faktisk har oppnådd 1080p HD-kvalitet. 

Under dette avsnittet finner du et annet klipp av eksplosjonen, filmet på litt lengre hold. Her er det imidlertid farger:

Ting som dette kan virke fjernt her i lille, trygge Norge. 
Men ville du ha overlevd en atombombe? »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen