Se, han løper

Alternativ tekst mangler
Asimo på joggetur (Foto: Honda)

Roboten Asimo er en av verdens mest avanserte roboter, og har kommet i et utall nye utgaver gjennom de siste årene. Og nå, under CES-messen i Las Vegas, viser Honda frem sitt nyeste eksemplar av Asimo.

Den nye Asimo har fått en rekke oppgraderinger fra sine forgjengere. Mens den forrige Asimo kunne gå bortover, kan den nye utgaven i tillegg løpe i en fart på 6,4 kilometer i timen.

I tillegg til å løpe til batteriene går tomme, kan Asimo også danse, skriver IT-avisen.

Hondas tanke med Asimo er hovedsaklig å lage en mekanisk butler som har så mange menneskelige trekk som mulig. Og en butler med respekt for seg selv må både kunne gå i trapper, bære serveringsfat, trille traller og holde gamle damer i hånden under små gåturer. Og alt dette kan Asimo.

Men det er ikke alltid like greit å være robot. Det fikk Asimo og Honda erfare før jul i fjor, da Asimo regelrett knelet i en trapp under en demonstrasjon. Gnistene sto, og Asimovs egen flertallige stab styrtet til. Under kan du se en video av fallet. Dette er for øvrig ikke den eneste gangen Asimo har fått ufrivillig nærkontakt med gulvet.

Vil du lese mer om roboter, kan du ta en titt på artikkelen "En robot i blant oss".

(Kilder: IT-avisen, Honda)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen