Se, en iPhone som kjører Android

Det finnes mange gode grunner til å kjøre Android på Apples mobiler. Kanskje du liker designen til iPhone, men har lyst å kjøre et åpent operativsystem. Kanskje du trenger noen av de over 100 000 Android-appsene. Eller kanskje du rett og slett bare har lyst å prøve noe nytt.

I alle tilfelle finnes det en løsning. Med den rette programvaren og litt teknisk kompetanse kan du nemlig installere et helt nytt operativsystem på iPhone.

Fremgangsmåten skal være ganske lettfattelig. Først og fremst må du åpne telefonen din med en såkalt jailbreak. Siden må du installere programvare som hjelper deg å ta kontroll over bootsekvensen til mobilen, to slike programmer heter BootLace og OpeniBoot.

Les hvordan du installerer Android 2.2 Froyo på iPhone (RedmondPie)

Merk at dette bryter garantien på telefonen din, og gjøres på egen risiko. Jailbreak gjør telefonen mer utsatt for skadelig programvare, og kan gjøre den ustabil.

Du kan foreløpig kun installere Android på de originale iPhone og iPhone 3G, men hackerne jobber med en utgave for iPhone 4 og iPad som ikke skal være langt unna.

Her kan du se en video av Android som kjører på iPhone.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen