(Bilde: Apple)

Se 10 år med Apple-invitasjoner

Får vi hint til kveldens annonseringer via fortiden?

Klokken 19.00 i kveld setter Apple i gang med en pressekonferanse, der det er ventet at det amerikanske selskapet blant annet viser fram nye iPader, nye Mac-datamaskiner og lanserer operativsystemet OS X Mavericks.

I forkant av dette arrangementet sendte Apple som vanlig ut en mer eller mindre kryptisk invitasjon, og følger derfor i en lang tradisjon der virksomheten kommer med hint til hva som er i vente.

Hva kan vi lese ut av kveldens invitasjon der «We still have a lot to cover»? The Verge har samlet sammen de fleste invitasjonene fra de siste ti årene, slik at vi kan gå gjennom historien for å finne ut.

iPhone

Macworld 2007, iPhone:
Invitasjonen til Macworld 2007 lovet mye, selv om bildet ikke kom med noen spesielle hint. «De første 30 årene var kun begynnelsen», og det stemmer, ettersom den første iPhonen ble lansert og markerte et viktig skille i PC-hverdagen.

WWDC 2008, iPhone 3G:
To eksemplarer av Golden Gate-brua utenfor San Francisco var muligens en noe spesiell måte å fortelle at den andre iPhonen var på vei, men utviklere fikk tross alt en ny vei å boltre seg på: iOS.

WWDC 2009, iPhone 3GS:
Et søkelys på apper og et frieri til utviklere så ut til å være bakgrunnen for invitasjonen til avdukingen av iPhone 3GS.

WWDC 2010, iPhone 4:
Med denne invitasjonen hadde apper virkelig kommet i fokus, og det ble markert med utgivelsen av iPhone 4 og iOS 4 – som endelig brakte fleroppgavekjøring og mappestøtte til systemet.

Oktober 2011, iPhone 4S:
Fire klassiske iOS-apper og et tydelig ettall på telefonikonet stadfestet at det kun kom én telefon fra Apple dette året.

September 2012, iPhone 5:
Tallet «12» fra året 2012 lagde en skygge som etterlot ingen tvil: Her var iPhone 5 på vei.

September 2013, iPhone 5S og iPhone 5C:
Mange fargerike sirkler hintet til fargerike telefoner, men også sølvsirkler gjorde sitt: De markerte nemlig fingeravtrykkleseren på nye iPhone 5S.

WWDC 2013, iOS 7:
Invitasjonen til WWDC 2013 var fargerik, men selv om iOS 7 også var en frisk og fargerik affære, gjenspeilet ikke invitasjonen utseendet til operativsystemet i stor grad.

iPad

Januar 2010, iPad:
Et fargesprak og «come se our latest creation» hintet egentlig ikke til noe spesifikt, men resultatet var altså den første iPaden.

Mars 2011, iPad 2:
Datoen 2. mars passet god overens med den andre iPaden, og Apple kunne ikke dy seg.

Mars 2012, iPad 3:
Dette året gikk ikke datoene overens, og vi så bare rett og slett en ny iPad – sammen med nøkkelordet «see»: Den nye iPaden hadde en såkalt retina-skjerm, altså skyhøy oppløsning i forhold til formatet.

Oktober 2012, iPad Mini:
Mange farger og «We've got a little more to show you». «Liten» var et viktig stikkord, ettersom Apple kunngjorde den første iPad Mini.

Bla over til neste side, hvor vi titter på invitasjonene Apple sendte ut til iPod-, Macbook- og iTunes-lanseringer »

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen