SD tar innpå CF

(Bilde: Montasje: Akam.no / SanDisk / istock)

SD tar innpå CF

Dette SD-kortet er nesten like raskt som det raskeste CF-kortet som finnes.

SanDisk oppdaterte for ikke lenge siden sin Extreme Pro-serie av SD-kort som er interessante på et helt annet nivå enn det som er vanlig for nye minnekort. Greit nok at vi stadig vekk ser nye minnekort med stadig raskere dataoverføring og større kapasitet, men nå ser vi for første gang at SD-kortene er farlig nær å ta igjen CF-kortene, som hittil har vært de profesonelles valg, mye på grunn av hastigheten.

Verdens hittil kjappeste CF-kort

Med den nye Extreme Pro-serien har nemlig SanDisk økt skrivehastigheten helt opp til 90 MB i sekundet, noe som er en dobling i forhold til kortene fra Delkin, som hittil har okkupert førsteplassen. Lesehastigheten oppgis til 95 MB/s, det vil si det samme som Delkin-kortene.

Verdens kjappeste SDXC-kort (inntil nå...)

Dersom denne utviklingen fortsetter er det ingen tvil om at SD-kortene meget snart vil kunne true CF-kortenes posisjon, og at produsentene derfor vil gå over til å benytte SD-kort også i de mest avanserte kameraene sine. Det raskeste CF-kortet på markedet i dag ble lansert for ikke lenge siden, og har en skrivehastighet på 103 MB/s.

Den nye minnekortserien fra SanDisk vil bli tilgjengelig i følgende kapasiteter. Veiledende pris i USA er i parentes, men enkelte butikker i Norge har allerede fått priser, selv om kortene ennå ikke er på lager, og disse har vi også ført opp nedenfor:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen