SD sprenger grenser

Et minnekort til mobiltelefonen er en smart investering hvis du har tenkt å høre på musikk. Kortene som følger med nye telefoner har gjerne liten kapasitet, men du kan få kjøpt kort med opp til to gigabyte lagringsplass.

Dette gir deg mye boltreplass på mobilen. Du kan lagre et vell av bilder, installere alle programmene du vil og være kongen av ringetoner. Men hvis du skal bruke telefonen din som MP3-spiller, kan det være du oppdager at de to gigabytene slett ikke er allverden. Med en gjennomsnittstørrelse på 4 MB per sang, får du plass til omtrent 500 sanger. Dette er mye i seg selv, men du kan fortsatt ikke erstatte en MP3-spiller som får plass til for eksempel 2000 sanger, med mobilen.

Dagens øvre grense for SD-minnekort er på to gigabyte. Grunnen er at SD Card Association, gruppen som står bak SD-standarden, har lagt inn denne begrensningen i designet.

Nå jobbes det med en ny SD-standard kalt SDHC. Disse kortene skal se ut som vanlige SD-kort, men vil få mulighet for lagringsplass ut over to gigabyte. De vil også få strengere kopisikring og være tilpasset forskjellig bruk. Nye barn må også få nye navn: Fremtidens DS-kort vil hete SD-Audio, SD-Video og SD-Binding.

SD-Audio skal gjøre det enkelt å flytte musikksamlinger mellom forskjellige enheter som bruker SD-kort. Korttypen skal ha innebygget kopisikringssystem for å forhindre piratkopiering av musikk. På samme måte skal SD-Video være bedre tilpasset bruk i videokameraer. Standarden lover høy nok skrive- og lesehastighet til at du skal kunne ta opp video i høy kvalitet. SD-Binding skal gi mobiloperatører bedre kontroll over ringetoner og annet du laster ned på mobilen din. Når noe lastes ned, vil innholdet være bundet til mobiltelefonen, og kan ikke kopieres til andre telefoner eller datamaskiner.

De nye standardene er ikke fullstendig ferdigutviklet ennå, men det ventes at SD Card Association blir ferdige med arbeidet tidlig i år.

(Kilder: Engadget.com, Slashphone.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen