SCO vil utsette IBM-rettsak

Det har blitt ytret mange meninger og lagt frem mange påstander om tvisten mellom SCO og IBM. Et resultat av dette er at SCO betraktes som det minst likte selskapet i industrien - etter Microsoft. Det har også gått rykter om at disse to er i ledtog med hverandre, selv om dette selvsagt også blir ren spekulasjon. Det er uansett liten tvil om at Microsoft tjener på SCO sine utfall mot Linux-miljøet.

SCO har ikke bare saksøkt IBM for flere milliarder amerikanske dollar, men også blant annet DaimlerChrysler, AutoZone og varslet samme skjebne for en rekke andre selskaper. Grunnlaget for disse rettsakene er at SCO påstår å ha opphavsrett til kildekode implementert i Linux-kjernen.

I utganspunktet skulle det store slaget mellom IBM og SCO Group starte den 11. april 2005. SCO har nå søkt det amerikanske rettssystemet om utsettelse til september 2005. Det er foreløpig noe usikkert hvorfor SCO ønsker denne utsettelsen. De fleste er nok enige om at SCO har hatt mer enn nok tid for å forberede denne saken og mange ser nok frem til en fullstendig avklaring samt en rettskraftig dom.

Til tross for denne konflikten har utbredelsen og oppmerksomheten rundt Linux økt betraktelig det siste året. Den største forbedringen rent teknisk må sies å ha skjedd på desktop-markedet, der det har blomstret frem flere gode løsninger. I løpet av 2003 økte salget av Linux-servere med hele 63 prosent sammenlignet med 2002.

Linux-gründer, Linus Torvalds, bekreftet på Novell sin BrainShare-messe tidligere i år at aspekter rundt opphavsrett var den største trusselen for Linux, ikke konkurranse fra Microsoft. SCO meldte tidligere i år at de ville kreve 700 dollar pr. CPU som kjører på operativsystemer med kildekode tilhørende Unix System V.

I skrivende stund har det enda ikke kommet noen kommentarer hverken fra IBM eller SCO vedrørende en eventuell utsettelse.

SCO Group har i løpet av den siste tiden publisert en propaganda på sine nettsider, som gir et lite spark til Linux som operativsystem: 5 reasons to choose Unix instead of Linux.

 

(Kilder: CRN, IBM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen