SCO tapte mot DaimlerChrysler

I mars rettet SCO Group et søksmål mot DaimlerChrysler med grunnlag i en påstand som sa at selskapet ikke fulgte de punktene som var gitt i kontrakten for bruk av Unix. Talsmenn for DaimlerChrysler ga senere klar tilbakemelding om at Unix ikke lenger ble brukt i organisasjonen.

Til informasjon kan det nevnes at DaimlerChrysler i senere tid har migrert flesteparten av sine systemer over på Linux-plattform, noe som selvsagt ikke faller i god fisk hos SCO. Det ble også klargjort fra selskapet at man ikke hadde brukt Unix (System V) på omtrent syv år..

Denne rettsaken konsentrerte seg først og fremst om Unix, men SCO skal visstnok ha vurdert å ta ett skritt videre og satse hardere på påstanden om at Linux eller Unix legges under samme lisensbetingelser. Foreløpig finnes det ingen rettskraftig dom på at SCO har noen som helst rett til å kreve lisenspenger for Linux.

SCO Group har klart å gjøre seg til uvenn med de fleste i industrien, spesielt etter at man sendte ut brev til omtrent 3000 selskaper rundt juletider med krav om at man bekreftet Unix-lisensen i løpet av 30 dager. Alle disse selskapene skal i utgangspunktet ha hatt ett eller annet forhold til Unix en gang i tiden. DaimlerChrysler skal ha tatt 110 dager å svare på denne henvendelsen og dette er også et punkt som fortsatt henger igjen fra rettsaken. Trolig vil ikke dette få noen ytterligere følger.

Selv om SCO har lagd mye bråk på flere hold er nok fortsatt den generelle oppfatningen blant mange at man ikke tar påstandene spesielt alvorlig og avventer til det foreligger en avgjørelse i den viktige saken mellom det nevnte selskap og IBM.

Det faktum at SCO tapte det rettslige oppgjøret med DaimlerChrysler representerer ikke noen direkte innvirkning på Linux-konflikten, men kan allikevel kanskje gi en liten pekepinn på at selskapet er på tynn is med sine påstander. SCO får naturligvis heller ikke noe bedre rykte av at selskapet taper slike saker.

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen