SCO må bevise Linux-krav

SCO har dominert nyhetsbildet i dataverdenen hele dette året, fordi de har anklaget Linux-miljøet for å være tyver uten å ville fortelle hva som er stjålet. Dette blir det slutt på om tretti dager, da selskapet er pålagt å dokumentere anklagene sine i rettsaken mot IBM.

Foran den første høringen i SCO-saken mellom den tidligere Linux-distributøren og IBM ønsket SCO å overbevise dommeren at IBM måtte fortelle om hva de hadde stjålet, mens IBM på sin side sa at det er SCO som er anklager og dermed har bevisbyrden. Dommeren tok IBM sin side, og har suspendert alle rettsprosedyrer inntil SCO følger opp med å vise kildekoden innen tretti dager.

SCO har hevdet at de ikke kan fortelle hvilke linjer som de hevder er stjålet i kildekoden til Linux ettersom det er handelshemmeligheter, men dette argumentet ser ikke ut til å imponert dommeren. Praktisk sett vil nå kildekoden med de angivelig stjålne linjene gå inn i rettsboken til rettssystemet i Utah, og bli offentlig tilgjengelig for alle - dog ikke under GPL-linsens. Dermed kan Linux-utviklerne se nærmere på SCO sine krav og endre det som eventuelt har sneket seg inn i koden uten å ha klarerte rettigheter. Mange har hevedet at det er svært usannsynlig at SCO har noe som helst krav på Linux ettersom kode som går inni operativsystemet blir utførlig sjekket for nettopp rettigheter og lisensbegrensninger.

Dette har derimot ikke hindret SCO i å uttale seg truende mot både brukere og distributører av Linux i pressen.

(Kilde: Ars Technica, Groklaw)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen