SCO i konflikt med Red Hat

SCO har tirret stort sett hele Linux-miljøet etter at saken først startet med et søksmål mot IBM, som nå har nådd et krav på hele 3 milliarder amerikanske dollar. Dråpen for Linux-miljøet kom kanskje da SCO påsto at alle som bruker Linux skylder lisenspenger for Unix System V. Det skal nevnes at det har vært svært mange av disse "dråpene". Oppsiktsvekkende var det også at SCO ville gjøre GPL ugyldig, samtidig som et av selskapets produkter baserte seg på Samba 3 - utgitt under GPL. Ordet "dobbeltmoral" ble brukt i mange medier for å omtale saken.

Etter å ha sittet på sidelinjen en god stund saksøkte Red Hat SCO (tidligere Caldera) for å ødelegge virksomheten ved å skape frykt og usikkerhet rundt Linux. Fra andre hold har det også blitt sagt at SCOs motiver ikke ligger i opphavsrettigheter, men å skape blest rundt selskapets produkter og drive inn penger som følge av oppmerksomhet og lisenskrav.

"SCO's campaign is designed to both slow the growth of Linux and to reverse its failing fortunes by convincing Linux users they need to pay SCO a license fee to use the lower-cost Linux operating system."

SCO mener på sin side at de aldri har ment å skade Red Hats handelsvirksomhet og at lover om ytringsfrihet gir selskapet rett til å uttale seg - også sende brev med krav om lisenspenger til 1500 større firmaer.

Red Hat er desidert den største Linux-distribusjonen på markedet i dag.

 

(Kilder: Cnet, Red Hat, SCO)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen