SCO Group saksøker DaimlerChrysler

Som de fleste kanskje har fått med seg, har SCO Group laget bråk med stort sett hele Linux-industrien ved å kreve lisenspenger for bruk av Linux. Bakgrunnen er at Linux-kildekoden påstås å inneholde linjer "rippet" direkte fra Unix.

SCO Group annonserte denne uken at de setter i gang søksmål mot AutoZone og DaimlerChrysler fordi de har basert hele virksomheten på Linux - uten å betale de lisenspengene som SCO mener å ha krav på. Ifølge talsmenn for SCO skal DaimlerChrysler ha blitt saksøkt fordi de ikke svarte på brevet som ble sendt ut i desember. Det skal selvsagt nevnes at det nok ikke var mange selskaper som tok dette "trusselbrevet" spesielt alvorlig, da det enda ikke finnes noen rettskraftig dom på at SCO faktisk har opphavsrett til kildekode i Linux.

Til informasjon kan det nevnes at SCO krever svimlende 699 amerikanske dollar pr. CPU for lisens på Unix System V (som også påstås å gjelde Linux 2.4+ kjerne). Ifølge Cnet ble EV1Servers.net det første selskapet som faktisk har betalt lisenspenger til SCO for å bruke Linux.

Antallet søksmål i denne saken kan raskt øke. Foreløpig har Red Hat saksøkt SCO, SCO har saksøkt IBM, IBM har søksøkt SCO, Novell ypper til krig i rettsalen med krav om at de har opphavsrett til Unix-kildekoden, Google er i faresonen for å bli saksøkt av SCO, sammen med hundrevis av andre større selskaper - inkludert de største Linux-distribusjonene. Sent i fjor ble det også sagt at SCO ville granske BSD.

 

(Kilder: Cnet, SCO)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen