SCO eier ikke Linux

De 3-4 siste årene har det pågått en stor strid mellom SCO Group og en rekke andre selskaper i industrien om opphavsrettigheten til Unix, samt påstander om at Linux skal ha stjålet kildekode fra førstnevnte.

I 2004 ble Novell saksøkt av SCO Group med grunnlag i en påstand om at Novell tidligere skal ha solgt Unix-kildekoden til SCO.

Som følge av disse påstandene om eierskap gikk SCO Group videre etter ledende Linux-selskaper, med ytterligere påstander om at kildekode var stjålet fra deres produkter og dyttet inn i Linux-kjernen.

En federal domstol i Utah dømte imidlertid forrige uke imot SCO Group og stadfestet at sistnevnte ikke har full eierrettighet til Unix - ref. en påstått tidligere avtale med Novell.

Merk at dette kun går på eierskapet og ikke eventuelle brudd på patentrettigheter med tanke på Unix og Novell Suse Linux.

Dommen kan medføre at SCO Group blir nødt til å betale giganterstatninger til selskaper som Microsoft og Sun Microsystems. Begge disse har nemlig kjøpt Unix-lisenser for å beskytte seg mot eventuelle søksmål.

Videre må SCO trolig videreføre en Unix-kontrakt med IBM etter denne dommen.

Selv om den nevnte dommen ikke direkte går på forholdet mellom Unix og Linux, betyr dette allikevel at SCO Group ikke lenger er noen trussel mot Linux, siden det ble dømt at selskapet ikke kan berope seg eierrettigheter til den omstridte kildekoden.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen