SCO-lisenstilbud utløper om to uker

SCO har prøvd å melke mest mulig penger ut av Linux-miljøet etter at de saksøkte IBM og mente å ha bevis for at Unix-kildekode var kopiert direkte inn i Linux-kjernen. Selskapet lanserte et lisensieringsprogram for Linux-brukere som gir rett til å bruke den nevnte kildekoden, påstått å være original i Unix System V. Ifølge SCO ville man gi Linux-brukere en "billig" inngangsport og satte prisen til 699 amerikanske dollar pr. CPU.

Ifølge uttalelser fra Blake Stowell i SCO er nå fristen utvidet til 31. oktober. Etter dette tidspunktet vil prisen gå opp til 1399 ameirkanske dollar pr. prosessor.

SCO har den siste tiden samlet sammen en liste over selskaper som benytter i Linux til kommersiell drift. Planen var å sende regninger til disse med krav om lisenspenger. Stowell bekreftet ovenfor ITWorld at man har lagt dette på is inntil videre. Bakgrunnen skal være at SCO er fornøyd med den responsen de har fått på lisensieringsprogrammet.

Det å sende regninger direkte til Linux-kunder vil være en meget ekstrem handling og trolig er det nok svært få som vil betale disse. Dersom det allikevel skal gjøres må SCO selvsagt følge opp manglende innbetalinger, i motsatt tilfelle ville det bekrefte en bløff. I tillegg kunne en slik handling ha ført til dusinvis av søksmål mot SCO og dette er nok neppe noe selskapet hadde hatt ressurser til å håndtere - ihvertfall før det foreligger en rettskraftig dom på tvisten om selve opphavsretten til den omstridte kildekoden.

SCO-lisensen som retter seg mot Linux-brukere går under navnet "Intellectual Property License for Linux". Den generelle oppfatningen i industrien har til nå vært at SCOs krav ikke er noe å ta på alvor før man kan vise til en rettskraftig dom.

 

(Kilder: Internetnews, ITWorld, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen