Schibsted med ny søketjeneste

Schibsted ASA er en skandinavisk mediebedrift som har etablerte produkter og rettigheter innenfor mediene avis, TV, film, forlag, multimedia og mobile tjenester. Innhold i form av nyheter, informasjon og underholdning formidles via papir, Internett, TV, kino, video, DVD og trådløse terminaler.

Schibsteds hovedkontor ligger i Oslo. Hovedtyngden av virksomheten er knyttet til Norge og Sverige, men konsernet driver virksomhet i 9 europeiske land, bl.a. Estland, Frankrike, og Spania. De eier blant annet VG i Norge og Aftonbladet i Sverige.

Schibsted ASA har nå planer om å lansere en ny søketjeneste for Internett mot slutten av året. Testingen av søkemotoren er i gang og nå vurderer de navnet "Sesam" for søketjenesten. Schibsted Søk AS har i hvert fall registrert domenene sesam.no, seesam.no og sisam.no, men navnet er ennå ikke bekreftet. Schibsted Søk ba VG Netts lesere om tips til navn på søketjenesten. De fikk 17 000 forskjellige forslag.

Siste nytt 4. oktober 2005: Schibsted ASA har ifølge Aftenposten bekreftet at navnet på tjenesten blir "Sesam". De har i den forbindelse lagt ut en kunngjøring på nettsiden sesam.no. Søketjenesten skal nå testes av en lukket gruppe brukere.

Kilde: aftenposten.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen