Saw III

Så lenge "Saw"-filmene fortsetter å dra inn penger for det lille uavhengige selskapet Lionsgate vil nok ikke serien ende med det første. Har du sett en av de to forrige filmene i serien kjenner du nok til konseptet; mennesker som ikke verdsetter sitt liv våkner sittende fast i maskiner de må lide for å komme seg ut av. Er de ikke villige til å lide dør de på de mest groteskt tenkelige måter.

Se større versjon og flere bilder
"Et puslespill, et puslespill, det kan vi pusle når vi vil".

Drapsmann med dameproblemer

Filmen åpner ganske greit med å nøste opp trådene fra ”Saw II”. Eller snarere kvitter seg med dem. Jigsaw-morderen, en tidligere lege, er nå enda mer døende enn han var i de foregående filmene, og er ute av stand til å forlate senga si. Likevel føler han at det er sitt kall å ”hjelpe” disse stakkars menneskene som ikke vet hvor godt de har det ved å tvinge dem inn i de mest utspekulerte drapsmaskiner.

Han har derfor skaffet seg en kvinnelig assistent til å gjøre jobben for seg. For å holde seg selv i live har han også fått bortført en lege, også av det feminine kjønn, og spent henne fast til en maskin som fyrer av flere hagleskudd mot hodet hennes dersom hjertet hans skulle stoppe.

Samtidig som det utvikler seg et merkelig trekantdrama mellom morderen, hans assistent og legen, må en mann finne veien gjennom en labyrint av dødelige maskiner, der han får muligheten til å redde tre av de han holder ansvarlig for sin sønns død.

Sitter i magen, men ikke så mange andre steder

Det er tydelig at skaperne av ”Saw III” har prøvd hardt på å beholde det som fungerte ved den første filmen, samtidig som de har forsøkt å tilføye noe nytt. Der den første filmen i serien var mystisk, er den tredje veldig åpen, og vi blir såpass godt kjent med både morderen og hans assistent at all mystikken så å si blir drept.

Se større versjon og flere bilder
Mange nye damer dukker opp i "Saw III".

Alt melodramaet mellom den sengeliggende Jigsaw og hans assistent balanserer tidvis på yttergrensene av det patetiske, og det tar mye mer fra filmen enn det gir. All denne oppnøstingen fra ”Saw II” er også et forstyrrende element som egentlig ikke hadde trengt å være med, ettersom det gjør en allerede rotete film til et puslespill der mange av bitene kommer fra en helt annen eske.

På den positive siden sitter ”Saw III” veldig godt der den burde sitte; nemlig i magen. Det er ikke rent sjeldent at filmen rett og slett blir ubehagelig å se på. Oppbyggingen til mange av disse scenene fungerer også overraskende bra. Høydepunktet nås når et av ofrene holder på å bli druknet i oppkvernede griselik. Den sekvensen er rett og slett kvalmende, intet mer, intet mindre.

Konklusjon

Selv om plottet i ”Saw III” langt fra er noe for historiebøkene lykkes filmen likevel der så mange andre filmer innenfor genren mislykkes; du blir berørt, og sitter ikke likegyldig og venter på at morderen skal slå til igjen. Ikke bare er filmen direkte ekkel å se på kinolerretet, den er også teknisk godt gjennomført slik at du ikke blir sittende å tenke på hva som har foregått bak kamera for å gjennomføre alle disse mordene.

Føler du deg klar for litt lett underholdning en kveld er ikke ”Saw III” det verste alternativet, spesielt ikke om du liker blod og gørr, men jeg ville droppet å spise et kraftig måltid rett før en ser denne filmen.

Saw 3

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen