(Bilde: Lenovo/Microsoft)

Savner du den gamle Startmenyen?

Lenovo vil begynne å forhåndsinstallere egen startmeny i Windows 8-maskiner.

Microsoft har måttet tåle mye kritikk for Windows 8s mangel på en egen startknapp. De skal imidlertid bøte på problemet i Windows 8.1, hvor de har lagt til en startknapp, men selve startmenyen må du fortsatt se langt etter. 

Savnet av startknappen har fått PC-produsenten Lenovo tatt saken i egne hender. Ifølge Bloomberg har PC-giganten inngått en avtale om å forhåndsinstallere tredjepartsprogrammet Pokki på fremtidige Windows 8-maskiner.

Starter om noen uker

Samarbeidet med Pokki, som fungerer som en erstatning for den savnede startknappen, vil starte i løpet av noen uker, og vil i første omgang gjelde engelskspråklige land. Men det er ventet at tilleggsfunksjonen også finner veien til alle land etterhvert, skriver Bloomberg . 

Forhåndsinstallert programvare fra PC-produsenten pleier sjeldent å være en suksess, men i akkurat dette tilfellet vil nok mange Lenovo-kunder være fornøyde. Det er også en spennende utvikling da Lenovo er det PC-selskapet som tapte minst i fjor, og også den største PC-leverandøren i verden. 

Startknappen returnere i versjon 8.1

Selv om du kan legge inn en testversjon av Windows 8.1 nå, er det ferdige produktet noen uker unna og vil lanseres den 17. oktober. En av endringene i denne versjonen er at startknapper vender tilbake, men den vil ikke gi deg den klassiske startmenyen vi savner fra tidligere versjoner av operativsystemet. 

For du blir bare sendt videre til startskjermen når du trykker på knappen. Velger du derimot å høyreklikke på startknappen, får du frem valg som å slå av maskinen eller sette den i dvalemodus, men noen oversikt over programmer på tradisjonelt vis kommer ikke frem.

Det blir spennende å se om andre selskaper vil gå i Lenovos fotspor, og hvordan Microsoft stiller seg til PC-produsentens valg. 

Har du Windows 8 og vil ha startknappen nå? 
Her har du fem forskjellige alternativer du kan prøve »

(Kilde: Bloomberg via BGR)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen