Konseptbilder fra Saudi Girls Revolution.
Teknofil
Konseptbilder fra Saudi Girls Revolution. (Bilde: NA3M)

Saudi-arabiske kvinner får kjøre motorsykkel ...

... Men bare i dataspill.

Kvinner i Saudi-Arabia er svært undertrykte, og får ikke engang lov til å kjøre bil eller motorsykkel selv. Men heldigvis er ikke alle enige om at det bør være slik.

Den saudi-arabiske prinsen Fahad bin Faisal Al Saud, som er barnebarn til den nåværende kongens bror, er sjef for spillutvikleren NA3M. Selskapet er basert i Danmark og Jordan, og jobber nå med et spill ved navn Saudi Girls Revolution.

Saudi Girls Revolution er et actionspill der en gjeng kvinner kjører rundt i en postapokalyptisk verden og kjemper mot undertrykkelse og ondskap. 

Spillets trailer.

Gjengen inkluderer to tvillinger som kjemper mot religiøs sekterisme, og har også ei som er homoseksuell. Felles for dem alle er at de klarer seg selv og deler ut store mengder bank til de som måtte prøve å stoppe dem.

Håper det vil inspirere kvinner

Prinsen hevder at det ikke ligger noen politiske motiver bak spillet, men sier ifølge Wall Street Journal at han håper det vil inspirere kvinner til å se seg i roller hvor de får utfolde seg på lik linje med menn.

– Konsepter som dette har muligheten til å utfordre konvensjoner, men hovedsakelig ønsker vi at folk skal kose seg med et heftig spill som på en eller annen måte vil lede eller inspirere til endringer, skriver selskapet på nettstedet sitt.

Prinsen holdt nylig et foredrag på Games4Change.

Prinsen vokste opp i vesten, der han blant annet opplevde spill som Tomb Raider, med den sterke, kvinnelige hovedpersonen Lara Croft.

– Hvis vi kan fortelle historier om kvinner som kjører, så kan det kanskje skje i virkeligheten også, sier han til Wall Street Journal.

De planlegger å lansere Saudi Girls Revolution senere i år. Det kommer gratis til iOS og Android, og akkompagneres av en tegneserie.

Saudi-arabiske kvinner har lenge forsøkt å bruke sosiale medier for å protestere mot de strenge reglene i landet, blant annet ved å legge ut film av seg selv mens de kjører bil.

Dette er imidlertid langt fra risikofritt, og Wall Street Journal forteller at to kvinner ble sittende i arresten i 70 dager etter å ha blitt fersket bak rattet tidligere i år.

Man kan kjempe mot diskriminering på mange måter
Google feiret Sotsji-OL med regnbuens farger »

(Kilde: Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen