Satser videre på XP

Microsoft bestemte seg tidligere for å ta Windows XP av markedet i løpet av året. Etter protester fra kunder og PC-produsenter, ble XP-livssyklusen likevel utvidet.

Satser på XP

Nå virker som Microsoft har bestemt seg for å satse videre på XP. Vi har tidligere nevnt at programvaregiganten vurderer å utvikle egen XP-versjon for Windows på XO-maskiner.

Dessuten er Microsoft godt i gang med det såkalte Community MAR-programmet som tilbyr rimelige Windows 2000 og XP-lisenser for veldedighetsorganisasjoner, skoler og non-profit-organisasjoner.

Nye XP-lisenser

Nå utvides MAR-programmet med mulighet til å opprette nye lisenser for XP. Hensikten er å bruke lisensene til å blåse nytt liv i gamle PC-er som bedrifter bytter ut til fordel for nye PC-er, i stedet for å kaste maskinene.

En ny eier av en gammel PC kan eventuelt bruke den originale installasjons-CD-en og installere XP på nytt, men dette forutsetter imidlertid at brukeren har en gyldig lisens med PC-ens originale "Certificate of Authenticity" (COA), eller har en gjenopprettings-CD for PC-en.

En gyldig Windows-lisens er gjerne ikke på plass når en PC får en ny eier, og det er her MAR-programmet kommer inn, sier Hani Shakeel produktsjef for "Genuine Windows Product Marketing"-gruppen hos Microsoft.

De nye lisensene har fått navnet "Windows XP Home for Refurbished PCs and Windows XP Professional for Refurbished PCs". De skal i første omgang gjelde XP på språkversjonene engelsk, fransk og spansk. Tilbudet skal etter hvert bli verdensomfattende så flere språkversjoner vil trolig komme senere.

En såkalt MAR-lisens skal visstnok ikke være gratis, men programvaregiganten har ikke avslørt noen prisantydninger.

Microsoft skal allerede ha fått med seg to store OEM-partnere, og to andre som driver med resirkulering av gamle PC-er.

Utvidet livssyklus?

På nettsiden til Windows livssyklus ser vi at sluttdatoen for XP er definert som 30. juni 2008, men det spørs om ikke denne snart blir utvidet.

Les pressemeldingen fra Microsoft.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen