Satser stort på tynne klienter

Tidligere i år kjøpte Sun Microsystems opp en konkurrent til Citrix, nemlig Tarantella. Selskapet kommer nå til å "bundle" Tarantellas Secure Global Desktop Software på Wyse sine S- og V-serie Windows CE/XP- og Linux-terminaler for å utvide sin eksistens på tynne klienter.

Sun ønsker å kunne levere totalløsninger med servere, software og tjenester. Sun fire X2100, X4100 og X4200 - samtlige med AMD Opteron-prosessor - ble nevnt som spesielt aktuelle i denne sammenhengen.

Ifølge en talsmann for Sun kommer man ikke til å droppe egen Ray-programvare til fordel for Tarantellas, men heller ser på dette som en utvidelse for å nå et bredere segment av klientell.

Det forventes mye aktivitet mellom Wyse og Sun i tiden fremover, noe som bl.a. omfatter felles utviklingsprosjekter, markedsføringskampanjer og partnerprogram.

Neste stopp på programmet er Wyses Streaming Manager som gjør at man kan legge Windows XP-applikasjoner lokalt med sentral administrasjon på serveren. Teknologien skal være klar i løpet av januar 2006.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen