Det er lettere å huske ord enn tall. (Bilde: Tekstnummer.no)

Satser på tekstnummer

Tekstnummer

Et tekstnummer betyr at du presenterer telefonnummeret ditt som et ord.
For å slå et tekstnummer trykker du enkelt og greit inn tastene der bokstavene i ordet befinner seg, på samme måte som når du bruker telefonens ordliste.
Konseptet
er allerede vanlig i USA, der tekstnumre har blitt brukt i over 30 år.

Det norske selskapet Smart Communication satser nå på et konsept som har blitt svært vanlig i flere land: Tekstnummer.

Et tekstnummer er et telefonnummer som presenteres som ord i stedet for sifre, noe som gjør det langt lettere å huske et telefonnummer etter å bare ha hørt det én gang.

For å ta et eksempel: 81552333 er kanskje ikke verdens vanskeligste nummer å lære seg, men om du husker det etter å ha hørt det i en enkelt TV-reklame, er en annen sak. Dette nummeret kan også presenteres som 815 KAFFE, som burde feste seg til hukommelsen rimelig lettere.

– Stort marked i Norge

Daglig leder i Smart Communication, Børre Syversen, har stor tro på at tekstnummer vil slå an her til lands.

– Vi har gjort undersøkelser sammen med MMI, der vi har sjekket om forbrukere husker telefonnumrene til store aktører som DNB NOR og Storebrand. Selv om disse har fem siffers telefonnumre, var resultatene nedslående. For eksempel visste kun 10 prosent av DNBs egne kunder hva telefonnummeret til DNB NOR var, sier Syversen til Amobil.

Han påpeker også at Storebrand kjører tunge og dyre TV-reklamer med profilerte skuespillere, men sannsynligvis går glipp av mange potensielle kunder.

– Når forbrukerne ikke husker telefonnummeret etter å ha sett en TV-reklame, vil mange gå på internett for å søke opp kontaktinformasjon. Da vil det dukke opp mange konkurrenter, som kanskje også har et bedre tilbud.

Langt navn ingen hindring

Et tekstnummer består av et fast prefiks, for eksempel 815, etterfulgt av fem sifre. Dette betyr ikke at tekstnummeret ditt må være nøyaktig fem bokstaver.

– Det går fint an å ha flere enn fem bokstaver. I utlandet kalles dette "over dialing", som betyr at du slår inn flere sifre enn det som egentlig trengs. De tallene som slås etter de første åtte sifrene vil ikke ha noen betydning, men gjør det lettere å huske nummeret, forklarer Syversen.

Et eksempel er 815 CRUISE, som er totalt ni tegn. Det er imidlertid kun 815 CRUIS som blir registrert når du ringer.

For bedrifter med navn som er kortere enn fem bokstaver, oppfordrer Syversen til å være kreativ. For eksempel vil et selskap som IF kunne bruke 815 RINGIF.

Har du et tekstnummer?

Det er slett ikke umulig at du allerede sitter på et dugbart tekstnummer. En enkel måte å finne ut av dette på er å taste telefonnummeret ditt mens du skriver melding med ordboken aktivert.

(Kilde: Tekstnummer.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen