Satser på Symbian


For avansert for mannen i gata?

Symbian-telefoner til Nokia og Siemens har blitt godt mottatt av både erfarne og mindre erfarne mobilbrukere, blant annet på grunn av at modellene ikke skiller seg så altfor mye ut ifra vanlige mobiltelefoner med mindre avansert plattform.

Sony Ericsson har på sin side kun laget P800 og P900 med dette operativsystemet, telefoner som for de fleste vanlige mobilbrukere blir litt vel avanserte. Neste år ser det imidlertid ut til at den svensk-japanske produsenten skal satse på å utvikle enklere Symbian-telefoner.

Sjefen for Sony Ericssons utviklingsavdeling i Europa, Per Aspemar, bekrefter nemlig overfor mobil.se at produsenten har kjøpt lisens for den tredje versjonen av grensesnittet UIQ, som kan brukes både med og uten trykkfølsom skjerm.

Det svenske nettstedet melder videre at Aspemar er forholdsvis tilbakeholden med informasjonen om Sony Ericssons planer, men at han levner liten tvil om at produsenten skal utnytte mulighetene for å lage enklere Symbian-telefoner. Dermed kan vi høyst sannsynlig vente oss Sony Ericsson-telefoner i samme segment som Siemens SX1 og Nokia 6600 i fremtiden, noe mange har savnet.

Noen av de største fordelene med Symbian-plattformen er at man uten problemer kan kjøre flere programmer på en gang, samtidig som man kan installere et hav av tredjeparts programvare på telefonen.

Aspemar sier at det vil offentliggjøres mer informasjon om Sony Ericssons Symbian-produkter en gang neste år, når produsenten har kommet i gang med produksjonen av disse. Vi gleder oss.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen