Satser på PC til alle

Til høsten nærmer det seg med stormskritt tiden da alle elever på videregående skoler i Norge skal ha tilgang til gratis PC. Målet er at alle elever skal ha tilgang til gratis opplæringsutstyr innen utgangen av 2009, og Agder-fylkene har nå høstens planer klare.

Samarbeider med Lenovo
De har inngått et samarbeid med Lenovo om levering av 2400 bærbare maskiner til høstens nye kull i første videregående. Til sammen har maskinene en prislapp på 9.6 millioner. Samtidig har Lenovo inngått en avtale med Mandal, Lindesnes og Bykle om levering av 350 maskiner. Lenovo legger ikke skjul på at de er fornøyde med at fylkeskommunene valgte deres maskiner.

- Fylkeskommunene mener de har funnet den PC-en som egner seg best til elevbruk ut fra innkjøpspris, robusthet, vedlikehold og andre egenskaper, sier Sandor Novak, hos Østereng & Benestad Data AS som skal levere maskinene, ifølge pressemelding.


Dette blir arbeidsmaskinen for elever som begynner i videregående skole i Agder-fylkene til høsten.

Maskinene som overleveres er Lenovo Thinkpad R61. Denne maskinen har fått gode kritikker, men er nok ikke av den kraftigste typen. For elevbruk holder den derimot mer enn nok, og fylkeskommunen selv har vært opptatt av å anskaffe robuste maskiner som tåler en trøkk gjennom de tre årene elevene skal bruke maskinen.

Usikker pris
Om elevene selv må betale en egenandel for moroa er usikkert, da de ansatte i utdanningsavdelingene hos fylkeskommunene er på ferie. I fjor opererte fylkeskommunene med forskjellige løsninger hvor noen leide ut maskinene til elevene, mens andre tok egenandel.

Alle elever i videregående skole har krav på et stipend pålydende 800 kroner til innkjøp av læringsmateriale, og flere fylkeskommuner opererer med denne prisen når elevene leier eller kjøper PC via skolen.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen