Satser på Opera

I følge Mobilemag vurderer LG, Samsung og Pantech å levere mobiltelefoner med Opera som nettleser installert på sine telefoner.

I bruk hos flere
I den senere tid har mange mobiltelefonprodusenter begynt å levere telefoner med gode nettlesere. Opera er en av dem som har kommet lengst i utviklingen av nettlesere til mobiltelefoner. Opera kan allerede brukes på flere telefoner i salg her til lands. Både Nokia, Sony Ericsson og Siemens har telefoner som man kan bruke Opera nettleser på.

Samsung har fra før av Opera i Symbianmodellen D710, men den har aldri dukket opp i Norge.

Når telefonene til LG og Samsung får nettlesere vil surfing på nettet med de telefonene bli betydelig bedre og en mer behagelig opplevelse. Å surfe på nettet med mobil har vært mulig i mange år allerede. Men kvaliteten har vært relativt dårlig. Det har begrenset seg til ren tekst. For å sjekke e-posten var dette mer en bra nok, men noe mer avansert en det var det ikke noe poeng å bruke den muligheten til.

Opera gjør om vanlige nettsider til et format som passer til mobiltelefonens skjerm. Dette gjør at du får både tekst og bilde når du åpner en web-side. Opera rydder unna unødvendig innhold fra sidene før den laster ned siden til mobiltelefonen. Dette gjør at mengden data som lastes ned til telefonen blir redusert, og dermed blir det mindre å betale. En annen fordel er at sidene lastes ned opp til fire ganger raskere enn med andre lesere.

Når vi eventuelt vil se Opera på telefonene til LG, Samsung og Pantech er fremdeles usikkert. Men med 3G-nettet så vil kravene til bedre nettlesere komme. Derfor kan man nok vente seg gode nettlesere på LG og Samsung sine telefoner om ikke så lenge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen