Satser på nettsøk for barn

Kvasir har lenge jobbet med nettsøk for det norske folket. Mens Google, Yahoo og Altavista har satset på et internasjonalt publikum, har Kvasir konsentrert seg først og fremst om norske forhold. Nå vil de ha med barna på leken.

Norges første søkeside for barn
Nylig lanserte de nettsiden Kvasir Junior, en søkeside spesialdesignet for barn. På nettsiden kan barna både søke slik du ville gjort det på vanlige søkesider, men de kan også klikke seg inn på temaer for å finne aktuelle nettsider.

- Vi så at det ikke fantes noen egne søkesider for barn og anså dette som en ypperlig mulighet for oss til å skape noe nytt. Vi sitter på god erfaring og kompetanse for å få dette til, forklarer leder for produktavdelingen hos Kvasir, Ingrid Støver Jensen, til Teknofil.


På Kvasir Junior kan du gjennomføre både nettsøk og billedsøk..

Utviklet av barn for barn
Men det er ikke kun i egne rekker Kvasir har hentet erfaringen til å skape det nye nettstedet. De har også hatt en rekke barn med på laget.

- Vi har hatt en tidlig testversjon som vi har testet i flere skoleklasser og vært rundt og observert hvordan barna har brukt tjenesten. I starten brukte vi en versjon som var basert på tradisjonelle utforming av søkemotorer. Barna hadde da vanskelig å forstå hva de skulle klikke på og de etterlyste en mer visuell utforming noe nettsiden så har fått, forklarer Jensen.


På Kvasir Junior kan du søke fritt, eller leke rundt i temaboksene for å finne interessante nettsider.

Trygt for både barn og voksne
På nettsiden er formålet at barna både skal finne stoff de synes er interessant samtidig som de voksne ikke skal bekymre seg over hva barna kommer over på nett.

- Det er et nettsøk med høye gjerder hvor vi har jobbet med å plukke ut aktuelle nettsider. Vi opplever at mange foreldre er bekymret for hva barna kan finne på nett. Denne nettsiden har en målgruppe på 6 til 12 år og her skal de kunne søke på nettsider de finner interessante, sier Jensen.

Hun påpeker at samtidig som foreldrene skal være trygge, så er nettsiden i aller høyeste grad skapt for barna og ikke foreldrene. Det er stoff de finner interessant som kan finnes gjennom nettsiden, samtidig kan de komme med innspill til nye nettsider de ønskes skal indekseres i nettsiden. Selv om det er den ferdige versjonen som nå er sluppet, lover Jensen at den vil være i stadig utvikling i samspill med barna som bruker siden.


Kvasir Junior er så langt fri for reklame, det vil nok glede mange voksne.

- Best for de under ti

Teknofil har selv sluppet en 11-åring løs på siden. 11-åringer er i toppsjiktet når det gjelder målgruppen for siden og ikke overraskende ble den beskrevet som en smule barnslig. Det skal ikke være lett å skape en side som appellerer like mye til 6-åringer som 12-åringer. Men muligheten til lett å finne frem til nettspill ble godt mottatt.

- En side som passer godt for de under ti år, er vår testpersons dom.

Så om du har barn i huset som du gjerne vil lære litt om internetts vidunderlige verden, så er kanskje Kvasir Junior et godt sted å begynne.

Du kan selv prøve ut det nye barnevennlige verktøyet på kvasir.no/jr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen