Satser på kryptering

Sikkerhet har blitt en stadig viktigere faktor for bedrifter som skal handle mobilt utstyr. Ansatte har begynt å ta med seg stadig større mengder med sensitive data og dokumenter i lomma, og dermed har også behovet for å sikre denne informasjonen blitt stadig større.

Nokia har nå annonsert et samarbeid med sikkerhetsselskapet PointSec, som står bak en rekke krypteringsløsninger for mobile platformer. Sammen skal de tilby ny krypterings-programvare, som skal sørge for at data lagret på Nokias telefoner ikke havner i hendene på uvedkommende.

I første omgang har de to selskapene utviklet programvare for Nokias to kommunikatorer, 9200 og 9500 Communicator. Etterhvert er planen at man også skal tilby lignende løsninger for resten av Nokias Symbian-telefoner, som i stor grad har blitt adoptert av forretningslivet.

Alt av data på enhetene vil bli kryptert med en sterk 128-bits AES-kode. Siden vil programvaren automatisk dekryptere filer hver gang de redigeres, for siden å kryptere dem igjen etter bruk. Programmet vil også kryptere SMS, MMS, e-post, kalenderdatoer og data lagret på minnekort.

For å få tilgang til data som er lagret på beskyttede enheter må man taste inn en PIN-kode bestående av forskjellige bilder og symboler. Denne typen koder skal både være lettere å huske for brukeren, samt vanskeligere å knekke for eventuelle inntrengere.

Nokia vil ikke legge PointSec-programvaren ved noen av enhetene sine. Produsenten satser i stedet på å tilby ferdige pakkeløsninger for videreselgere (VAR) og underleverandører til bedrifter. De første 9500 Communicator-enhetene er ventet ut på markedet i tredje kvartal.

PointSec tilbyr også løsninger for Sony Ericssons P800/P900-telefoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen