Satser på digital polaroid
Teknofil

Satser på digital polaroid

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I 2008 annonserte Polaroid at de ville slutte å produsere film til sine populære kameraer. Nå gjenopptar de suksessen med instant filmfremkalling, men denne gang i digitalt format.

De aller fleste som er født før 1990 har et forhold til polaroidkameraet. Om du ønsket å fremkalle bildene dine med det samme du tok dem var dette løsningen. Bildene ble sjeldent spesielt bra, men gleden ved å ta bilde for så å henge dem på veggen minuttet etter var til stor glede for mange. Etter hvert som digitalkameraene tok over markedet var det færre som sverget til denne kjappisløsningen og i 2008 bestemte Polaroid seg for å stanse produksjonen av film til kameraet.

Satser på digital print
De har derimot ikke gitt slipp på ideen om kameraer som gir deg utskrift av bildene du tar på et blunk. Derfor vil nå selskapet lansere kameraet Polaroid Gogo. Polaroid Gogo er et digitalt kamera med en innebygd printer som skriver ut bildene du tar i 5 x 7 centimeters format. Bildene som skrives ut har klisterbakgrunn og kan enkelt klebes opp på veggen eller limes inn i minnealbum.

- Polaroid Gogo lar deg dele dine digitale bilder på rappen samme om du er på ferie eller bare henger sammen med venner. Dine minner kan printes ut og deles på under 60 sekunder, skriver Polaroid på sine produktsider.


Med kameraet kan du også redigere bildene og velge mellom flere forskjellige rammer om du ønsker det. Det skal dermed være unødvendig å koble kameraet til en PC før du skriver ut.

Kommer i juni
Kameraet lanseres i USA i juni og vil ha en pris på 200 dollar, vel 1300 norske kroner. Kameraet kommer med 5 megapiksler og en 3 tommer stor skjerm for å kunne se bildene på kameraet. I tillegg må du også kjøpe papir for print.


Det spørs om Polaroid vil ha mye hell med denne satsningen. I dag er det de færreste som printer ut sine digitale bilder. Men muligens fins det såpass mange nostalgiske mennesker at Polaroid kan skape seg en kundemasse.

Samtidig som Polaroid satser på nye teknologier er det andre som kjemper for å beholde den gamle. Polaroidtilhengere har gått sammen om å overta Polaroids gamle produksjonsutstyr og planlegger å gjennopta produksjonen av polaroidfilm i 2010. Det er vel ikke uten grunn at dette prosjektet har fått navnet The Impossible Project.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen