Satser på 3G i smått


Taiwanske modeller viser frem BenQ S80 (Taipei Times)

3G-telefoner er for alvor i ferd med å slanke seg ned til vanlige telefoners nivå. BenQ lanserer nå en ny modell kalt S80, som med en vekt på kun 110 gram er en av de letteste telefonene vi har sett til nå.

Telefonen er laget for bruk i de europeiske UMTS og GSM-nettene, men mangler støtte for det amerikanske 1900 MHz-båndet og kan derfor ikke brukes i Nord-Amerika.

S80 har det meste av funksjoner vi kan forvente av en modell i denne klassen, men har ingen store nyheter å slå i bordet med. Her snakker vi altså om en realtivt enkel 3G-modell, der man har satset på et lommevennlig format fremfor hissige spesifikasjoner.

På innsiden av telefonen finner vi en relativt simpel TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 punkter. Den ytre skjermen er også en fargeskjerm, og kan brukes både til å sjekke klokka og se på bilder.

S80 kommer med en infrarød port for trådløse overføringer, mens det dessverre ikke er støtte for blåtann - en funksjon som for øvrig er svært sjelden å se på asiatiske mobiltelefoner.

I front er det et eget kamera som brukes under videosamtaler. I tillegg har telefonen et utadvendt kamera som tar bilder i 1,3 megapikslers oppløsning og suppleres av en innebygd blitz.

Bilder, film og MP3 kan lagres på minnekort av typen Mini SD. Om man ønsker å tømme telefonen eller laste opp nytt innhold, kan den kobles direkte til en datamaskin via en USB-kabel.

Batteriet til S80 skal levere 4 timer med taletid eller 300 timer standy.

Satser på Europa
BenQ har ikke vært noe kjent merkenavn i mobilbransjen til nå, men har i flere år designet telefoner for Nokia og andre produsenter.

Selskapet havnet for alvor på kartet da de tidligere i år kjøpte opp mobilavdelingen til kriserammede Siemens Communications.

I tiden fremover har BenQ planer om å satse internasjonalt og bygge seg opp et merkenavn på lik linje med de store mobilprodusentene. Med Siemens på laget burde alt ligge til rette for at selskapet får innpass i det europeiske markedet.

Selskapet har allerede begynt å selge telefoner i Storbritannia og Italia. Med tanke på det, og Siemens sterke posisjon i Norge, er det nok ikke en urimelig tanke at S80 også kan dukke opp her til lands.

(Kilder: Mobile88, Taipei Times, ZFone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen