Satser mer på mediaspillere

Satser mer på mediaspillere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mediaspillere blir stadig mer brukervennlige og funksjonsrike, med smarte bokser som Popcorn Hour A-100 i spissen. Dermed øker også populariteten sakte men sikkert.

Det tar japanske Plextor konsekvensen av, og satser enda sterkere på mediaspillere det kommende året. Fra før av er Plextor mest kjent som produsent av optiske enheter, men skifter nå altså fokus mer mot mediaspillere. Selskapet har nylig lansert tre modeller, MediaX, MPE og MPM.

PX-MX1000L
PX-MX1000L

MediaX er navnet på den største av de tre modellene. Enheten er en frittstående mediaspiller som ved hjelp av USB 2.0 og HDMI kan brukes som bindeledd mellom PC og TV/stereoanlegg for avspilling av musikk, filmer og bilder. Spilleren har også mulighet for å ta opp og pause TV-programmer.

PX-MPE750U
PX-MPE750U

MPE er mellomutgaven ment for mange av de samme oppgavene som storebror MediaX, men med visse begrensninger. Enheten er fysisk mindre, har harddisk med mindre kapasitet og kommer dessverre med scart istedenfor HDMI.

PX-MPM500U
PX-MPM500U

Den siste og minste mediaspilleren går under betegnelsen MPM. Med mer beskjedne mål (132 x 78 x 17,5 mm) og kompositt- og komponentvideo istedenfor scart og HDMI, er enheten først og fremst en ekstern harddisk med enkelte mediaspilleregenskaper. Den kommer likevel med mulighet for oppskalering av 576-materiale til 720p (HD-ready).

Prismessig ligger mediaspillerne fra Plextor mellom €125 inkl. mva. (ca. 1200 NOK) for den minste MPM-modellen med 160 GB harddisk, til €385 inkl. mva. (ca. 3700 NOK) for MediaX-modellen med 1 TB harddisk.

Finn de beste prisene på mediaspillere i vår prisguide.

(Kilder: Plextor, Storage)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen