Satser hardt på nettstudenter

Ikke alle har tid til å sette seg på skolebenken eller lytte til foredrag midt på dagen. Det kan hende de jobber, sitter på en oljeplattform eller oppholder seg i utlandet. NKI Fjernundervisning har spesialisert seg på å gi disse et undervisningsopplegg.

Møter aldri elevene
Det må unektelig føles rart for en lærer å veilede studenter de trolig aldri får sjansen til å se ansiktet på. På den positive siden slipper de da også å oppleve at studentene dupper av underveis. Hos NKI velger du selv når og hvor du vil studere.

- Om du vil kan du studere på julaften. Vi har cirka 17.000 registrerte studenter i over 40 land. Via nettet gir vi dem læringsmateriale, leveres det oppgaver, gis veiledning og studentene kan søke etter medstudenter for å møtes til kollokvie, forklarer Kristine Buksrud, markedskonsulent hos NKI.

Skolen var i utgangspunktet basert på korrespondanse via brev, men med Internett har det åpnet seg mange nye muligheter. I alt tilbyr de over 450 kurs i et bredt spekter av fag. Skolen er støttet av lånekassen og studiepoengene du tar via nettstudier her teller like mye som ved et vanlig universitet.


Med fjernundervisning via nett kan du studere når du selv vil hvor som helst i verden.

Eksamen der du er
NKI er ikke de eneste i landet som tilbyr studier via nett. Du har for eksempel NKS Nettstudier som kjemper om samme studiemasse. Også her får du full frihet til å studere når du vil. Men eksamen må du ta uansett, samme hvor du jobber.

- Vi tilrettelegger eksamen der studentene er. Enten på nærmeste skole eller på den norske ambassaden eller konsulatet i det landet studenten oppholder seg, forklarer Buksrud.

Eksamensfesten må du derimot sørge for selv. Kanskje blir det en heidundrendes fest på Facebook etter vel overstått?

Nettstudier koster alt fra 1500 kroner til 30.000 kroner per kurs.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen