– Samsung og LG satser på safirglass
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

– Samsung og LG satser på safirglass

Skal være i gang med å teste løsninger, hevder kilder.

Herdet glass av litt ymse slag er i dag det vanligste å se på mobilskjermer. Her er LGs toppmodell fra i fjor, G2.
Herdet glass av litt ymse slag er i dag det vanligste å se på mobilskjermer. Her er LGs toppmodell fra i fjor, G2.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Spekulasjonene rundt bruk av safirglass har gått en stund. Apples avtale med safirglassprodusenten GT Technologies har satt ryktebørsen i kok, og nå skal også LG og Samsung være i ferd med å teste glasset på deres mobilskjermer.

Ifølge den koreanske nettavisen etnews.com skal de to selskapene ha bestilt produktprøver fra aktuelle produsenter.

Les testen av Samsung Galaxy S5

Tynt lag oppå skjermen

Det skal ikke være snakk om en hel skjerm i det spesielle glasset, som folk flest gjerne kjenner fra litt påkostede armbåndsur. I stedet handler det om et tynt lag safirglass som ligger oppå det vanlige skjermglasset.

De to aktørene skal også tidligere ha vurdert liknende løsninger, men kommet frem til at det ble for dyrt å bruke denne typen glass i mobiltelefoner.

Hva skjer med Apple?

Apple bruker allerede safirglass over Touch ID-sensoren i hjemknappen på iPhone 5S, og har brukt materialet til å beskytte kameralinsen siden iPhone 5. Om iPhone 6 får safirglasskjerm som følge av samarbeidet med GT Technologies gjenstår å se. De to selskapene er i ferd med å bygge en fabrikk sammen, men det har vært foreslått flere andre mulige bruksområder for glasset som kommer fra samlebåndet i Arizona.

Foreløpig er dette kun løse rykter, og etnews.com melder støtt og stadig om rykter som ikke nødvendigvis ser dagens lys. Hvor mye dyrere en mobil med safirglass eventuelt vil bli, er også et åpent spørsmål.

Les testen av Apple iPhone 5S

(Kilder: etnews.com via gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen