Google+ har aldri blitt den suksessen Google håpet det skulle bli.
Google+ har aldri blitt den suksessen Google håpet det skulle bli. (Bilde: Faksimile: Google+)

Satser på Android – dropper Google+

Sjefsavgang og intern flytting skaper rykteflom om Googles prestisjeprosjekt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google+ skulle bli Googles våpen mot Facebook og Twitter, en egen sosial plattform der alle Google-brukere kunne dele informasjon og legge hverandre til i kretsene sine.

Suksessen har imidlertid latt vente på seg. Selv om alle Google-konti i dag automatisk får en Google+-profil, er det få som bruker denne aktivt og bevisst.

Har du en Gmail-konto eller kommenterer på Android-apper eller Youtube-videoer, er du automatisk Google+-bruker. Dermed har Google+ kommet seg opp i 540 millioner brukere. Disse bruker imidlertid bare noen minutter hver måned på Google+, i motsetning til Facebooks én milliard brukere, som i 2012 brukte 7,5 timer i måneden på sitt sosiale nettverk, ifølge Wikipedia.

Nå går ryktene om at Google skrinlegger Google+-satsingen, etter at prosjektsjef Vic Gundotra forlater Google samtidig som de Google+-ansatte flyttes over i et eget bygg, skriver Tech Crunch.

Les mer: Så mye vet Google om deg

Flytter tyngdepunktet til Android

Det spesielle med flyttingen er at de ansatte i Google Hangouts (tidligere Google Talk) og Google Photo, som har ligget under Google+, i stedet blir flyttet over til Android-avdelingen.

Dermed blir antallet utviklere og ressurser som har ligget under Google+-satsingen vesentlig redusert.

En kilde sier til Tech Crunch at utviklerne nå vil fokusere på widgets, og se på Google+ som en plattform heller enn som et produkt. Det vil heller ikke lenger være noe krav om obligatorisk Google+-integrasjon for nye Google-produkter. Det er ventet at Google vil bruke den ledige utviklerkapasiteten til å satse ytterligere på mobile løsninger, i likhet med konkurrenten Facebook.

Google+sjef Vic Gundotra skal stadig ha vært i konflikt med andre Google-ansatte. Mest kontroversielt var den obligatoriske integreringen med Google+, slik at en Youtube-bruker som kommenterte på en video, automatisk ble registrert som en aktiv Google+-bruker. Google-sjef Larry Page skal til slutt selv ha krevd en omlegging av denne praksisen.

Les mer: Facebook tvinger på deg messenger-app

Kilde: (Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen