Satanistisk statue kan få plass ved rådhuset
Teknofil
(Bilde: The Satanic Temple)

Satanistisk statue kan få plass ved rådhuset

Kronerulling på nettet kan utløse religiøs strid i Oklahoma.

Vend det andre kinn, sier du? Ikke hvis du er en Lucifer-dyrkende satanist.

I Oklahoma i 2012 reiste lokale myndigheter en statue som med De ti bud utenfor det som kalles Capitol, som er et slags rådhus for delstaten. Derfor har en gruppe satanister nå hyret inn en kunstner for å lage en statue av Baphomet. Det skriver The Verge. Denne figuren en djevelsk skapning med geitehode, skjegg og vinger som satanistene ser opp til.

De 20 000 dollarene som The Satanic Temple trengte til prosjektet samlet de inn via Internett-innsamlingstjenesten Indiegogo. Faktisk fikk de inn over 28 000 dollar til dette.

Nå er statuen snart ferdig, og planen er å plassere den ved siden av De ti bud-statuen i protest. Med de ekstra pengene har de også laget en avstøpningsform som kan brukes om igjen, samt at de har råd til vedlikehold av Baphomet-statuen.

Foto: The Satanic Temple

Religionskrig?

Ifølge ABC News har flere personer fra de lokale myndighetene uttalt seg negativt til å reise en satanistisk statue ved Capitol. Oklahoma anses å være selve «beltespennen» i det amerikanske «bibelbeltet», så en slik statue vil utvilsomt bli sett på som et hån blant veldig mange innbyggere.

Talsperson for The Satanic Temple, Lucien Greaves, sier derimot til ABC News at statuen er et symbol som «feirer vår fremgang som en pluralistisk nasjon, grunnlagt på sekulær lov».

– Jeg vil si at meningen bak dette monumentet taler enda mer direkte til dannelsen av USAs konstitusjonelle verdier enn det De ti bud i det hele tatt gjør, sier Greaves.

Det hører med til historien at en borgerrettighetsgruppe har saksøkt staten Oklahoma fordi de mener at 10 de bud-statuen er et hån mot alle ikke-kristne, og det er dette søksmålet som åpnet for at andre trosretninger også kunne få sine statuer ved Capitol. Foruten The Satanic Temple skal også en hinduist-leder ha søkt om å få sette opp et monument. Det samme har den satiriske Church of the Flying Spaghetti Monster.

Vitenskapsprogram avfeier kristen tro:
Kreasjonister er i harnisk over Cosmos »

(Kilder: The VergeIndiegogoABC News)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen