Sasser-utvikler i retten

Det er nå over ett år siden Sasser-ormen forårsaket store økonomiske tap for selskaper som bruker Windows. Ifølge sikkerhetsselskapet Sophos kan rundt 70% av alle virusinfeksjoner i første halvdel av 2004 knyttes til Sasser-ormen. Nå skal den tyske tenåringen som utviklet ormen i retten på tirsdag.

Microsoft utlovet i sin tid en dusør på 250 000 dollar, og dette førte til at tysk politi pågrep den tyske tenåringen. Han risikerer i utgangspunktet fem års fengsel, men det er mulig han unngår straff fordi han var mindreårig når han laget Sasser.

Rettsaken holdes i den tyske byen Verden og er ventet å vare i tre dager. Tenåringen er tiltalt for blant annet ødeleggelse av datamaskiner, manipulering av data og forstyrrelse av offentlige systemer. Han anses som en mindreårig og derfor blir retten holdt bak lukkede dører.

Det som var så uvanlig og farlig med Sasser er at den kunne infisere PCer verden rundt uten noen innvirkning fra brukeren. Den infiserte via et sikkerhetshull i Windows og ikke via e-postmeldinger som mange andre ormer gjør.

Microsoft lanserte riktignok en sikkerhetsoppdatering mot denne ormen i april 2004, men svært mange selskaper var for sent ute med å installere oppdateringen før ormen slo til.

Kilde: bbc.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen