SAS vil ha tommelen din

Datatilsynet har gitt SAS lov til å ta i bruk fingeravtrykkslesere for å kontrollere at passasjerer som sjekker inn bagasje og de som stiger om bord i flyet er samme person.

Frivillig
- Dette blir nå et tilbud til passasjerene som ønsker en raskere kontroll. De som heller vil vise legitimasjon kan gjøre det, sier informasjonssjef i SAS Norge Thomas Midteide, i pressemelding.
Ifølge SAS er systemet allerede i bruk i Sverige med gode resultater.

- I Sverige har SAS-passasjerene hatt dette valget lenge. Der har 98 prosent av de reisende valgt å bruke fingeren, mens to prosent ønsker å vise legitimasjon på den gamle måten, sier Midteide.

Slettes etter endt reise
I praksis fungerer den nye teknologien ved at man leser av fingeravtrykket når man sjekker inn bagasje. Ved ombordstigning i flyet sjekkes man en gang til og bildet sammenlignes da med det man tok ved innsjekking av bagasje.

SAS lover at det avleste avtykket slettes etter endt reise.

Pålagt kontroll
Myndighetene har pålagt SAS å kontrollere alle passasjerer som sjekker inn bagasje. Denne kontrollen har medført at mer tid går med ved ombordstigning på flyet. SAS håper da at det nye systemet skal gi en mer effektiv ombordstigning.

Systemet vil tas i bruk så raskt som mulig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen