SAS må skrinlegge bredbånd

Alternativ tekst mangler

Flyfabrikanten Boeing lanserte i 2004 satellittbasert bredbånd i flyene sine, etter flere års prøveperiode. SAS sine kunder er blant de som har benyttet seg av tjenesten. Nå er det imidlertid slutt.

Ifølge kilder Wall Street Journal har vært i kontakt med, har det blitt spyttet inn hele 1 milliard dollar i tjenesten, som fikk navnet Connexion, og det vil koste 320 millioner dollar å avvikle tjenesten. Likevel regner Boeing en avvikling som det mest lønnsomme.

- Desverre har ikke markedet for tjenesten blitt som forventet, sier Boeings toppsjef, Jim McNerney til Wall Street Journal.

I dag er det bare et fåtall flyselskaper som har inngått avtale med Boeing og Connexion, deriblant SAS, og antall brukere av tjenesten er ikke høy nok. Sannsynligvis skylles dette høye priser. For å surfe på flyet må du nemlig ut med mellom 60 og 170 kroner.

Tilgang til internett korter ned flytiden, og forretningsreisende kan jobbe trådløst fra flyet. Flyselskapene ønsker å fortsatt kunne tilby internett-tilgang på fly. De er imidlertid mer interesserte i å til å satse på billigere løsninger, som er bygget på mobile nettverk.

SAS har latt hele sin langdistanseflåte med Airbus A330/A340-fly utstyre med Connexion-utstyr. Så langt har det vært langdistanseflyvningene som har gitt muligheten for internett-tilgang i fly.

Skuffelse for SAS
- Vi har blitt informert om at transponderen stenges, og at vi dermed ikke lenger kan tilby denne løsningen. Dette ble mottatt med stor skuffelse her hos oss i går, sier Trond Fredheim, operasjonell ansvarlig for SAS International.

SAS ønsker fortsatt å tilby internett i flyene for sine kunder.

- Vi ønsker å være langt framme i konkurransen om kundene, og vi ønsker å kunne tilby en tilsvarende løsning. I den kortfattede informasjonen vi fikk kom det fram at Boeing selv også ser etter en ny løsning, forteller Fredheim.

 

(Kilder: Digi.no, ITavisen.no, Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen