Sapphire med "Toxic" X800 Pro Vivo


Sapphires "giftige" "ape"-kort får "dødelig" kjøling

Sapphire Toxic (giftig) X800 PRO kommer med Lethal (dødelig) kjølesystem og APE-overklokking, som også gjør det til det mest ordspill-vennlige grafikkortet på lenge. Lethal-kjølingen er derimot en Arctic Cooling-variant som bruker et ekstra PCI-spor på å blåse ut varm luft, mens APE står for Automated Performance Enhancement - eller dynamisk overklokking.

APE-programvaren klokker kortet opp og ned igjen etter ferdiginnstilte kriterier som passer på maskinvarens helse - som dermed kanskje ikke blir så veldig ekstremt. Det følger også med "TMR" temperaturmåling for å få den automatiske overklokking til å lagge av når det blir for varmt.

Kortets mest fascinerende aspekt er kanskje utseendet, som skiller kortet kraftig ut fra resten av X800 PRO-kortene på markedet. Fra Sapphires pressemelding heter det at kortet har et "safirblått fargekoordinert designer-PCB med lysende oransje "special edition"-kjøling" - så kortet skal se like bra ut som Sapphire sier at det er.

Dobbeldekkerkortet til Sapphire får ellers 256 MB "quad channel" 256 bits GDDR3-minne av uspesifisert hastighet, og siden selskapet ikke sier noe om klokkehastigheten heller, er det antakelig trygt å gå ut i fra at det blir referansehastigheter her.

VIVO-funksjonen sørger for at det kommer video inn i tillegg til ut, og AGP-kortet har ellers TV-inn, S-Video ut og HDTV-egenskaper, i følge Digit-Life.

Les mer om kortet på Sapphires hjemmesider.

Pris og tilgjengelighet er ukjent i skrivende stund.

(Kilde: Digit-Life, Sapphire [PDF])

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen