Sapphire beklager 128-bits 9800 PRO


Tydeligere merking skal unngå "forvirring"

Sapphire har publisert en uttalelse på nettsidene sine der de svarer på "128-bits-forvirringen", etter at de begynte å markedsføre et Radeon 9800 PRO med 128-bits minne for noen uker siden. Kortet ble omtalt av blant andre HW.no som "forkrøplet", ettersom 128-bits minne gir vesentlig lavere ytelse i moderne spill enn den fulle 9800 PRO-spesifikasjonens 256-bit brede buss. Den gangen kom det ikke pip fra Sapphire.

I mellomtiden har selskapet derimot møtt en koordinert kampanje rettet mot 128-bit-kortet og Sapphire generelt. Boycottsapphire.com anklager Sapphire for å bruke "skitne triks", og sier at selskapet driver med direkte falsk markedsføring når de selger et kort som ligner mer på 9800SE som et 9800 PRO. Beskjeden fra den kanten er klar: Boikott Sapphire. Dagens uttalelse fra Sapphire kan først og fremst leses som en respons til dette nettstedet, som representerer den voksende misnøyen med 128-bit-kortet.

Sapphire skal nå endre navnet på 128-bit-kortet til Sapphire Radeon 9800 Atlantis 128-bit for å gjøre det klart at det slettes ikke er noe PRO-kort, og skal klistre store "128-bit"-merker på innpakningen for å unngå forvirring i fremtiden. Alle som har kjøpt et 128-bits-kort i god tro på at det var et "ekte" PRO-kort med bussbrede på 256-bit, oppfordres av Sapphire til å bruke returretten. Skulle det bli vanskelig, vil de gjerne at kundene med "feil" kort tar kontakt direkte med dem.

Ifølge Sapphire skal ingen 128-bits kort ha blitt solgt som 256-bit-utgaver, men da overser de vel at PRO = 256-bit :)

Les Sapphires uttalelse her [PDF].

(Kilder: Sapphire, Boycottsapphire.com, X-Bit Labs, Anandtech forums)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen