Sapphire/ATI lanserer Radeon 9250

I følge våre egne skjermkortanbefalinger er ATI Radeon 9200 kanskje det beste grafikkortet for de som har stramt budsjett og ikke spiller allverden. Med det nye Radeon 9250-kortet, som skal erstatte de aldrende 9200-kortene (som ble lansert samtidig med Radeon 9800), blir det derimot mulig å ta seg en runde i de siste spillene - takket være DirectX 9.0-støtten.

Kortet kommer i versjoner med både 64- og 128-bit minnebuss, og får i likhet med Radeon 9600-serien fire render pipelines. Kjernefrekvensen er på beskjedne 240 Mhz - lavere enn Radeon 9200 hadde ved lanseringen - mens minnet klokker inn på 400 MHz DDR. Den store fordelen blir nok utvilsomt at det nå finnes et budsjettkort fra ATI med fullstendig DirectX 9.0-støtte, som antakelig vil ligge på et ytelsesnivå i nærheten av GeForce 5600XT og 9600SE.

Det nye kortet har tidligere dukket opp i ATIs evalueringspakker for OEM-produsenter som vurderer å lage PC-er basert på Windows XP Media Center Edition. Dette ble nylig sluppet til andre enn de aller største produsentene av ferdigsydde PC-er, og mye tyder dermed på at 9250-kortet vil dukke opp i mang en ferdigsydd "Media Center"-PC fra elektronikkjedene fremover.

Les mer om Radeon 9250 på Sapphires hjemmesider. ATI sine spesifikasjonssider er i skrivende stund noe sparsomme.

Kortet skal være tilgjengelig i løpet av juli, men har ikke dukkket opp i norske nettbutikker enda.

(Kilder: TweakPC.de, Sapphire [PDF], eChannelLine)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen