Sapphire slipper overklokket RX 480
Sapphire slipper overklokket RX 480 (Bilde: Sapphire / Overclockers)

Sapphire slipper overklokket Radeon RX 480-kort

Og det koster ikke mer enn et par hundrelapper ekstra.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMD har lansert sitt første Polaris-baserte skjermkort, Radeon RX 480, og i kjølvannet av lanseringen dukker det nå opp tredjepartskort. Et av disse er fra Sapphire, og er overklokket rett ut av esken. 

Kortet har fått navnet Sapphire Radeon RX 480 Nitro, og skal altså yte en del bedre enn standardkonfigurasjonen. Og stemmer prisene blir det kun et par hundrelapper dyrere. 

Dukket opp i engelsk nettbutikk 

Det nye kortet har dukket opp som en varelinje i butikken til engelske Overclockers, og skal koste rett under 250 britiske pund, eller omlag 2750 norske kroner. Standardkortet får du nå i norske butikker for rundt det samme, så det spørs om ikke Nitro blir hakket dyrere enn dette. 

For prisen du betaler får du et kort som altså er overklokket ut av esken. Nærmere bestemt takler denne utgaven opp mot 1350 MHz frekvens i «Turbo»-modus. Til sammenligning ligger standardkortet på 1266 MHz. 

Denne knappen skal la deg styre LED-lyset på kortet.
Denne knappen skal la deg styre LED-lyset på kortet. Foto: Sapphire / Overclockers

Noe av grunnen til at dette lar seg gjøre er at dette kortet hentet til seg strøm via en 8-pins PCI-E-kontakt. Dette er altså hvassere enn standardkortetes 6-pins-løsning, og gir en TDP på 175 watt versus standardkortets 150 watt TDP. 

Bedre kjøling?

Utover at kortet tar til seg mer strøm, er det også en forandring på kjølingen. De to viftene som sitter på kortet skal angivelig være bedre, noe som igjen skal gi bedre ytelse over tid når du spiller. Den skal også gi deg mindre støy. 

Samtidig er det også en slags led-belysning på kortet, som det ser ut til at du kan slå av og på via en egen knapp på kortet. Hva slags effekt eller funksjon dette lyset får vet vi ikke, men kanskje noen av modusene simulerer lasten på kortet i flere farger?

Når kortet finner veien til norske butikkhyller er ikke kjent enda.  

Sliter du med lite krefter på den bærbare maskinen din?
Slik har Asus tenkte å gi deg mye mer krutt å rutte med »

(Kilde: Overclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen