SAP mer aktuell for SMB?

Dersom SAP plutselig skulle hoppe på "on-demand CRM" i form av "hostede" løsninger kan dette raskt gå utover andre leverandører som tilbyr lignende produkter. SAP blir gjerne karakterisert som en av de ledende selskapene innen software og CRM. Blant konkurrentene finner vi blant annet Salesforce.com og Siebel.

Med "hosted" menes at applikasjonen kjøres på en ekstern server i stordrift hos en profesjonell aktør - i motsetning til dersom man skulle kjøpe lisens på programvarepakken og sette den opp på en intern server i bedriftens nett.

Ifølge en talsmann hos Salesforce.com skal man ha økt sin kundemasse med 100 000 på egen "hosted CRM"-plattform i fjor. Det spekuleres derfor i hvorvidt SAP faktisk ser dette som en mulighet eller om man ganske enkelt ikke ønsker å begi seg inn på dette segmentet.

Dersom SAP skulle begynne med "hosted" løsninger vil dette naturlig nok øke attraktiviteten for små- og mellomstore bedrifter ettersom kostnadsnivået gjerne er noe lavere - ihvertfall sett på kort sikt.

En talsmann hos Salesforce.com skal ha bekreftet at selskapet ikke er spesielt bekymret for at SAP skal begynne å røre på seg ettersom de to selskapene tradisjonelt har jobbet i litt forskjellige segmenter. SAP betegnes som en ganske tung aktør og benyttes gjerne i litt større prosjekter som tar lengre tid og krever mer funksjonalitet samt integrasjonsmuligheter enn det som er tilfellet i "hosted"-løsninger.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen