Sanyo med vanntett video

De vanntette stillbildekameraene har allerede rukket å bli svært populære. Det gjelder for eksempel for Olympus-modellene mju 720, 725 og 770 SW.

Siden disse kameraene også har videofunksjon, er det dermed ikke noen stor overraskelse at det nå også kommer et vanntett videokamera.

Ikke for dykking

Sanyo er kjent for sine avlange videokameraer med SD-lagring, og det nye vanntette kameraet fremtrer i kjent stil.

Sanyo Xacti E1er ifølge Gizmodo verdens første vanntette videokamera. Det er ikke egnet for dykking, for det tåler bare å bli tatt med 1,5 meter under vann i inntil én time av gangen.

Til bassenget, stranda eller regnværsdager er det likevel kjekt å slippe å drasse på et stort, tungt og dyrt undervannshus til kameraet.

Også stillbilder

Xacti E1tar opp standard MPEG-4-video til SD eller SDHC-minnekort. Kameraet skal også ha en veldig effektiv komprimering. Dermed får man plass til hele 10 timer med video i 640x480 (30 b/s) på et 8 GB SD-kort.

Positivt er det også at kameraet kan ta 6 megapikslers stillbilder, noen som absolutt ikke er verst til å være et videokamera. Man kan til og med ta disse bildene mens man filmer.

Prisen vil ligge på 500 dollar, altså rundt 3000 kroner. Når og om det kommer til norske butikker er uvisst, men Sanyo er i hvert fall representert med andre videokameramodeller her i landet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen